Жребият отреди: ЦСКА гостува на Стяуа в плейофа за влизане в Лига Европа (видео)

"Армейците" отърваха по-сериозните съперници за влизането в Лига Европа

Жребият отреди: ЦСКА гостува на Стяуа в плейофа за влизане в Лига Европа (видео)

Късметът се усмихна на ЦСКА за плейофите за Лига Европа. "Армейците" ще гостуват на Стяуа в Букурещ в първия двубой за класиране за втория по престижност европейски клубен турнир.

 

Това отреди тегленият днес жребий в Швейцария, като този вариант бе възможно най-лекият за “червените”. Сред останалите съперници бяха Спортинг Лисабон, Рейнджърс, Локомотив Москва и Фулъм. Първият двубой от плейофния кръг ще се играе на 18 август, а реваншът седмица по-късно - 25 август.

 

 

Румънският тим не е непознат на носителя на Суперкупата на Купата на България. Двата отбора са се срещали и преди на европейската сцена. През 1997 година двата тима се срещат в квалификациите за Шампионската лига. Първият мач в Румъния започва добре за ЦСКА и червените повеждат с 3:1, но срещата приключва при 3:3. Българският тим губи с 0:2 в реванша.

 

Двата тима отново премерват сили през 2004 г., но този път в турнира за Купата на УЕФА. Първият мач пак е в Румъния и приключва при 2:1 за Стяуа. На реванша румънците повеждат с 2:0, а ЦСКА успява да се добере до равенство 2:2, което обаче не е достатъчно за  „червените” и отпадат от турнира. 

 

 

Тимът, който изхвърли Левски от борбата в Европа – Спартак Търнава, също бе сред непоставените отбори в групата на ЦСКА. Словаците ще се изправят срещу друг столичен отбор – този на Локомотив Москва.

 

Останалите двойки са Марибор – Рейнджърс, Нордселанд – Спортинг и Днепър – Фулъм. 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки