Литекс се натресе на Динамо Киев в плейофа за Лига Европа

Шампионът на България е домакин в първия мач на 18 август

Литекс се натресе на Динамо Киев в плейофа за Лига Европа
Шампионът на България Литекс ще играе срещу украинския гранд Динамо Киев на легендата Андрий Шевченко в плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Първият мач ще бъде в Ловеч на 18 август на обновения градски стадион, а реваншът в Киев е на 25 август.
 
„Оранжевите” получиха тежкия съперник по волята на жребия, който бе изтеглен в швейцарския град Нион. Победителят от сблъсъка между българския шампион и украинския вицешампион ще получи правото да играе в групите на Лига Европа, а другият ще прекрати участието си в евротурнирите.
 
Малшанс за Литекс е, че в първия мач момчетата на Любослав Пенев ще бъдат домакини, което ще направи много тежка задачата им срещу Динамо. Литекс обаче се размина с ПСВ Айндховен и римския Лацио, които също бяха сред тежките варианти за отбора. Имаше и по-леки съперници в лицето на Бирмингам и Селтик, но съдбата също ги размина с "оранжевите".
 
Украинците са рекорьодри по титли на Съветския съюз и Украйна (13 на СС и 9 на Украйна). В момента отборът се бори с Шахтьор за надмощие в Украйна, а треньор на тима е руснакът Юри Семин.
 
Последният сблъсъск на Динамо Киев с български отбор беше срещу Левски през 2002 година в квалификация за Шампионската лига. Тогава украинците спечелиха с 1:0 в София пред 18 000 фенове на "Георги Аспарухов", а в Киев резултатът се повтори и Динамо постигна втора поредна минмална победа с 1:0, като по този начин отстрани "сините".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки