1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Кирил Домусчиев: Два часа преди мача с ЦСКА разбрах, че ни чакат съдийски тесли

Кирил Домусчиев: Два часа преди мача с ЦСКА разбрах, че ни чакат съдийски тесли

Веднага се срещнах с босовете на ЦСКА и ги помолих за феърплей, а всички видяха какво се получи…

Кирил Домусчиев: Два часа преди мача с ЦСКА разбрах, че ни чакат съдийски тесли

На Лудогорец такава титла, в такава помия, не му трябва. Това заяви собственикът на тима от Разград Кирил Домусчиев веднага след равенството 2:2 с ЦСКА.

Тимът от Разград върна два гола в последните пет минути на срещата от 15-ия кръг и стана есенен първенец. Бизнесменът обаче за пореден път изрази ярко недоволството си срещу съдийството и дори заплаши, че ще спре издръжката на клуба и ще се оттегли от футбола в страната.

Днес, в предаването „Зона спорт” по bTV action президентът на Лудогорец разкри кои са причини все още да не е спрял кранчето с инвестиции в българския футбол, макар остро да порица виновниците за болезнената действителност в родния елит, начело с ръководството на ЦСКА.

„Малко съм емоционален и доста се вживявам, когато правя нещо, независимо дали то е свързано с бизнеса или със спорта”, коментира изказването си след дербито Домусчиев. 

„Честно да си призная, не бях подготвен за реалностите в българския футбол и за съжаление трябва да се сблъсквам с тях в движение.

Специално за двубоя на „Българска армия”, разбрах два часа преди мача какво ни готвят съдиите. Веднага се срещнах с босовете на ЦСКА и ги помолих за феърплей, а всички видяха какво се получи…

На този мач не влязох в съблекалнята на полувремето, нито след него, но преди това го сторих, за да кажа на момчетата да внимават с нарушенията и да не обръщат внимание на съдийските тесли, защото така могат да си извадят ненужни картони.

Иначе си бях тръгнал още на полувремето, защото сблъсъкът започна с два бързи гола за домакините, а реферите свършиха останалото и така „червените” се прибраха с два гола аванс”, сподели собственикът на Лудогорец, след което коментира и срещата си с босовете на ЦСКА непосредствено след двубоя.

„След мача с ЦСКА не исках да виждам хора, беше ми адски неприятно. Понякога сядаш да играеш карти с някой на една маса и виждаш, че той хитрува и мами. Това обаче не означава, че трябва да си разваля бизнес взаимоотношенията си с шефовете на ЦСКА, защото те са коректни извън стадиона. Като видиш, че фактори на „Армията” са хора като Дуци, Каубоя и т.н., ти става ясно за какво става въпрос.

Собствениците тима не са лоши хора, но тяхното обкръжение явно им дава лоши съвети. Те така губят и публика, вече на мачове ходят само хора, които чупят седалки и отиват не да се наслаждават, а да плюят Данчо Минев, например. Кой нормален човек би отишъл на мач или би завел семейството и децата си на двубой от българската „А” група?

Затова и напоследък доста честно се замислям, че давам пари не за удоволствие, а за да си тровя нервите. Дори на моменти почвам да обмислям дали да продължавам с инвестициите или да изоставя всичко. Хората, които подкрепиха нашата идея обаче, не заслужават да бъдат изоставени.

Иначе бруталната истина е, че в момента футболът е изключително губещ бизнес, защото хора, които виждаме в него, не могат да бъдат видени в нито една нормална фирма. Затова апелирам, че за да се развиваме в правилна посока, трябва да изгоним всички тези личности от нашия спорт.

За мен не е толкова важен фактът, че сме есенни първенци, а признанието на хората, че играем най-добрия футбол в България. Аз не искам моят отбор да влиза в никакви уговорки, такава титла не ни трябва – бихме я подарили на Славия или на ЦСКА.

Разбира се, ще се борим с всички честни средства за титлата и за влизане в тройката. Не ми трябва обаче трофей, спечелен с нечисти средства. Одобрителните коментари на публиката и специалистите за играта ни.

Те са едно от малкото неща, които ме карат да не се отказвам от цялата тази помия и гнусотия, която ни облива отвсякъде. Не искам да мислим за точки и титли, а първо да създадем основата.

Затова и съм най-голям оптимист по отношение на напредъка в ДЮШ, защото вече имаме около 160 деца, подбрани с кастинг от цяла България, набираме нови треньори, а и продължаваме да строим тренировъчната база, която ще е напълно готова до февруари месец.

За мен винаги примера за развитието на футбола е бил Испания и това е причината да имаме методист от школата на Валенсия, който сега уреди целият ни щаб да замине на подготовка в Испания”, допълни Домусчиев, а после бе запитан относно бюджета на Лудогорец и финансовото състояние на някои от тимовете в родния елит:

„Нашият бюджет за заплати, за администрация, за подготовки и за всичко, свързано с представителния тим, със сигурност не е по-голям от тези на Левски и ЦСКА. Това, с което бихме изпреварили т.нар. столични грандове, са инвестиции в строителството.

Видно е колко много сме далече от европейския футбол, но това не е свързано със средствата, понеже тимовете като БАТЕ Борисов и Виктория Пилзен имат, ако не по-ниски, то поне съизмерими бюджети с тези на ЦСКА, Левски и Литекс, да речем.

Просто нашият футбол страда от лош мениджмънт и истината е, че това, което се играе у нас, не е футбол. Деградацията в този спорт започва от 90-те години и е свързана с навлизането на мутрите в българския футбол.

Колкото до останалите отбори от нашия елит – половината нямат дори и терени, на които да играят, така че за съжаление мисля, че ще има отбори от „А” група, които ще прекъснат участието си заради финансови затруднения.

Аз лично не го пожелавам това на нито един отбор, особено на Локомотив (София), защото не бива да губим клубовете си с традиции”, поясни бизнесменът, а накрая обяви, че очаква зимната селекция в тима да е свързана с не повече от 2-3 имена.

Ще вземем един защитник, защото трябва да надграждаме, а в момента смятам, че нашата отбрана е слаба. Очаквам не повече от 2-3 нови имена през зимния трансферен прозорец, но всичките ще са качествени и ще допринесат за по-високата конкуренция в отбора ни.”

Феновете на Локо Пловдив искат Крушарски и ръководството вън

Вижте подробности

Левски получи 1000 билета за гостуването на Славия

Цената на пропуските е 20 лева

Любо Пенев: Не наказваме грешките на противника

Треньорът на Локо Пловдив очаквано не беше доволен от загубата с 0:2 от ЦСКА 1948

Валентин Илиев: Нямам право да кажа, че сме играли слабо

Треньорът на ЦСКА 1948 коментира връзката със сина си Теодор

Карагерен: Възползвахме се от грешките на Локомотив Пловдив

Играчът на ЦСКА 1948 коментира успеха с 2:0 на "Лаута"

Илиан Илиев със страхотен жест към кампанията "Аз вярвам и помагам"

Треньорът на Черно море дари наградата си за почетен гражданин на Варна

Боримиров поясни каква роля има в Левски

Председателят на УС на "сините" разясни пред медиите каква работа върши в клуба

„Соколите“ с емоционален призив към феновете си

Eто какво заявиха звездите на Спартак Варна преди дербито с Черно море

ЦСКА обяви: "Армията" започва да се строи

"Армейците" разкриха и коя е компанията, която ще изгражда новия стадион