1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Юнайтед изнесе лекция на Фулъм, Бербатов получи шанс за изява и се отблагодари с изключителен гол (видео)

Юнайтед изнесе лекция на Фулъм, Бербатов получи шанс за изява и се отблагодари с изключителен гол (видео)

"Червените дяволи" надделяха с категоричното 5:0 в мача на "Крейвън Котидж"

Юнайтед изнесе лекция на Фулъм, Бербатов получи шанс за изява и се отблагодари с изключителен гол (видео)

Манчестър Юнайтед разгроми с 5:0 Фулъм в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи” впечатлиха с играта си на „Крейвън Котидж”, а успехът бе четвърти пореден за отбора на Алекс Фъргюсън в Премиършип. Българският нападател Димитър Бербатов получи шанс за изява през второто полувреме и се отчете с великолепно попадение в заключителната част от срещата, оформяйки крайното 5:0. Другите голове бяха дело на Дани Уелбек, Нани, Райън Гигс и Уейн Рууни.

Мачът не стартира по най-добрия начин за „червените дяволи”, защото още в първите минути Фил Джоунс получи неприятен удар и се наложи играта да бъде спряна. Малко след това обаче гостите имаха поводи за радост, защото успяха да открият резултата. В 5-ата минута Дани Уелбек засече по отличен начин центриране на Нани отдясно на Дейвид Стокдейл, давайки аванс на своя тим. Последваха още няколко добри възможности – една от тях се откри в 15-ата минута пред Уейн Рууни, който отправи силен изстрел към вратата на Фулъм, но вратарят на домакините улови кълбото. Тимът на Мартин Йол пък можеше да изравни в 18-ата минута, но Фил Джоунс с ключова намеса попречи на Бриан Руис да затрудни получилият шанс за изява Линдегаард. Точно след тази ситуация на Джоунс отново бе оказана медицинска помощ и се наложи да бъде направена принудителна смяна - играчът с номер 4 от Юнайтед бе заменен от Ашли Йънг.

Последва добра възможност пред Райън Гигс, който стреля от пряк свободен удар, но право в ръцете на Стокдейл. В 28-ата минута резултатът стана 0:2, след като Нани нанесе изстрел с глава, след който топката се оплете в мрежата на домакините. До края на първата част „червените дяволи” достигнаха до още един гол, който донякъде сложи край на интригата в срещата. Райън Гигс отправи изстрел към Стокдейл в 43-ата минута, последва рикошет в тялото на играч на Фулъм, а вратарят на домакините сякаш подцени ситуацията и топката го прехвърли, оплитайки се в мрежата му.

Втората част стартира силно за Фулъм. Играчите на Мартин Йол опитаха да достигнат до бърз гол след подновяването на играта, но пропуски направиха Клинт Демпси и Муса Дембеле. Добрите изяви на домакините продължиха, но гол във вратата на Линдегаард така и не падаше. В 77-ата минута Дани Уелбек отстъпи мястото си на терена на Димитър Бербатов. Малко след това последваха две добри възможности пред Андрю Джонсън, но топката така и не се озоваваше зад вратаря на Юнайтед. Така се стигна до 88-ата минута, когато Уейн Рууни със страхотен, много прецизен изстрел с десния крак прати топката в левия ъгъл на Стокдейл, а кълбото се оплете в мрежата на вратата на Фулъм. Крайното 0:5 бе оформено от Димитър Бербатов в 90-ата минута. Българинът се отчете с изключително попадение. Антонио Валенсия центрира топката по земята отляво на Стокдейл, а Бербатов с прецизно изпълнение с пета отбеляза петия гол за гостите.

Така Манчестър Юнайтед продължава борбата за първото място с Манчестър Сити. „Червените дяволи” продължават да са на втората позиция, като вече имат 42 точки и са на 2 зад „гражданите”. Фулъм пък е на 14-ото място с 18 пункта.

Фулъм 0:5 Манчестър Юнайтед
5' 0:1 Уелбек
28' 0:2 Нани
43' 0:3 Гигс
88' 0:4 Рууни
90' 0:5 Бербатов

Стадион: "Крейвън Котидж"

Жълти картони: Беърд (Фулъм)

Червени картони:
 няма

Стартови състави: 

Фулъм: Стокдейл, Хангеланд, Сендерос, Рийзе, Беърд (Кели 74'), Етуху, Мърфи, Демпси (Замора 85'), Руис, Джонсън, Дембеле

Манчестър Юнайтед: 
Линдегаард, Евънс, Джоунс (Йънг 20' (Парк 59')), Евра, Смолинг, Гигс, Карик, Нани, Валенсия, Уелбек (Бербатов 77'), Рууни

Гуардиола не бърза да отписва Де Бройне за Арсенал

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Сити

Тен Хаг хвали Рашфорд и Антони, каре на Юнайтед аут за Лондон

Вижте какво заяви мениджърът на „червените дяволи“

Шаби Алонсо иска Байер да задържи инерцията

„Трябва да оползотворим времето, с което разполагаме“

Анчелоти: Победата е по-важна от добрата игра

„В идеалния случай искате и двете“, посочи треньорът на Реал

Еди Хау: Не можем да се сравняваме с Манчестър Сити и Арсенал

Мениджърът на Нюкасъл има реална представа каква е силата на отбора му

Александър-Арнолд иска да купи френския Нант

Защитникът на Ливърпул е готов да предложи 100 милиона паунда

Легенда на Интер се подигра на Ибрахимович

"Дано Малдини не се върне в клуба", заяви Марко Матераци

Анчелоти се надява да има Камавинга на линия за дербито с Атлетико

Френският халф все още лекува контузията, която получи преди Суперкупата на Европа

Добра и лоша новина около Де Бройне

Белгиецът пропуска дербито с Арсенал този уикенд