1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Разочарование за Челси навръх Коледа, „сините” не можаха да бият Фулъм у дома (видео)

Разочарование за Челси навръх Коледа, „сините” не можаха да бият Фулъм у дома (видео)

След разгромното 0:5 от Юнайтед, „котиджърс” измъкнаха 1:1 от „Стамфорд Бридж”

Разочарование за Челси навръх Коледа, „сините” не можаха да бият Фулъм у дома (видео)
Дядо Коледа не бе благосклонен към тима на Челси тази година, след като днес „сините” почти сигурно изгубиха шансове за титлата, след като завършиха наравно 1:1 с тима на Фулъм.  Двубоят се игра на стадион „Стамфорд Бридж” и бе от програмата на 18-ия кръг на английската Висша лига.

„Сините” бяха губили само два пъти у дома дербито на Западен Лондон, като в последните му 11 издания не бяха прекланяли глави. Фулъм пък бяха 4 победи от общо 44 визити на "Стамфорд Бирдж". Тази статистика обаче не можа да се промени, след като Мата изведе Челси напред в 47-ата минута, а крайното 1:1 оформи Демпси в 56-ата.

Иначе двубоя очаквано започна с по-добра игра на домакините и неточен удар на Торес още в началните минути. Първият точен изстрел пък дойде в 9-та минута, когато Демпси шутира с десния крак извън пределите на пеналта, но Чех внимаваше и спаси.

С течение на времето натискът на „сините” се увеличаваше, докато възпитаниците на Мартин Йол чакаха възможностите си основно на контраатаки. Челси обаче така и не можеше да създаде чиста голова опасност, като  хората на Вияш-Боаш се задоволяваха основно с удари от дистанция, повечето от които обаче бяха неточни.

С пропуски за домакините до края на полувремето се отчетоха Торес, Ромеу, Тери, Мата, Стъридж и Мейрелеш, а с такива за гостите се отличиха Дембеле и Са. Гол обаче не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Втората част обаче стартира вихрени за Челси, след като в 47-ата минута Торес намери Мата около точката на дузпата, а бившият играч на Валенсия с кинжален удар с левия крак в обратния ъгъл, даде преднина на домакините.

Радостта на „сините” от това попадение обаче трая твърде кратко, след като в 56-ата минута Бриан Руис получи на десния фланг, финтира лековато Коул и центрира по земя към малкия пеналт, където Демпси изпревари Давид Луис и с десния крак възстанови статуквото.

Това попадение пообърка домакините и те се съвзеха едва към последните 15 минути на двубоя, когато натикаха „котиджърс” буквално в наказателното им поле. Стокдейл обаче бе като омагьосан и отрази последователно удари на Малуда, Торес, Стъридж, Мейрелеш и Дрогба. В 79-ата минута пък, Мейрелеш стреля с десния крак със завъртане, ала кълбото премина на милиметри от лявата греда на Фулъм.

До края на мача нов гол все пак не падна и така Фулъм открадна точка от Челси на „Боксинг Дей”, завършвайки наравно 1:1. 

След хикса домакините остават на 4-о място във временното класиране с актив от 44 точки, на цели 10 зад лидера Манчестър Сити, който играе по-късно днес. Гостите от Фулъм пък са 13-и с 19 пункта, на 5 от зоната на изпадащите.