1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Брилянтен Бербатов се отблагодари с хеттрик на добрия Старец (видео)

Брилянтен Бербатов се отблагодари с хеттрик на добрия Старец (видео)

Юнайтед смаза Уигън с 5:0 на Боксинг дей и се изравни със Сити на върха

Брилянтен Бербатов се отблагодари с хеттрик на добрия Старец (видео)

Шампионът Манчестър Юнайтед направи нова много важна крачка в борбата си за защита на титлата, след като на днешните „Боксинг дей” размаза тима на Уигън с 5:0. Срещата се игра на стадион „Олд Трафорд” и бе от програмата на 18-ия кръг на английската Висша лига.

Рекордьорът по отбелязани голове с националния отбор на България – Димитър Бербатов, получи коледен подарък от сър Алекс Фъргюсън, който го пусна като титуляр едва във втори мач от началото на сезона. Бербо обаче се отблагодари по невероятен начин на добрия Старец, вкарвайки 5-ия си хеттрик от пристигането си във Висшата лига. Така той се нареди на 9-о място във вечната ранглиста на Премиършип, по брой отбелязани хеттрикове. 

Иначе мачът премина изцяло под диктовката на „червените дяволи”, които излязоха напред в резутата още в 8-та минута, когато Евра направи фамозен пробив отляво, стигайки до самата аутлиния, след което върна към дузпата за Парк, който с десния крак елегантно насочи кълбото в горния ляв ъгъл на „латикс” за 1:0.

След попадението домакините продължиха да доминират , но неточни удари от добри позиции отправи Нани. В 33-ата минута пък дойде първият точен изстрел във вратата на Юнайтед, когато Самън шутира от пределите на наказателното поле, но Линдегаард спаси.

Така се стигна до 39-ата минута, когато реферът Фил Дауд даде малко пресилен директен червен картон на Самън за опасно влизане в краката на Карик.

От тук до края на мача на терена имаше само един отбор – този на Манчестър Юнайтед. Само 120 секунди след изгонването на Самън, Бербатов откри головата си сметка, след като овладя центриране отдясно на Валенсия и с левия крак прониза Ал-Хабси за 2:0.

През втората част доминацията на „червените дяволи” продължи и в началото Парк, Гибсън и Бербатов имаха добри възможности за гол, които обаче не успяха да реализират.

Стигна се и до 58-ата минута, когато все пак българинът вкара втория си гол в срещата, след като Валенсия проби отдясно и подаде по земя за Бербо в пеналта, който още с овладяването елиминира бранител на домакините, след което с остър удар с десния крак простреля стража на Уигън, правейки преднината на Юнайтед класическа.

Натискът на домакините продължи и след този гол и в 75-ата минута лошо изчистена топка от бранител на гостите попадна във Валенсия, който навлезе в пеналта и с много силен шут по земя по диагонала покачи на 4:0.

До края на двубоя имаше време за Димитър Бербатов да оформи своя хеттрик и той направи именно това в 78-ата минута. Тогава реферът отсъди дузпа в полза на „червените дяволи” за нарушение срещу Парк, а щатният изпълнител Уейн Рууни предостъпи джентълменски удара от бялата точка именно на Берба. Българинът от своя страна хладнокръвно прати кълбото в долния ляв ъгъл на Ал-Хабси, оформяйки своя хеттрик, както и крайното 5:0.

След този успех и изненадващото 0:0 между Манчестър Сити и У.Б.А., домакините се изравниха по точки с „гражданите” на върха във временното класиране, като двата тима имат по 45. Гостите от Уигън пък са 18-и с 14 пункта, на 1 от 17-ия Уулвърхемптън, който обаче е с мач по-малко.




 

Гуардиола не бърза да отписва Де Бройне за Арсенал

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Сити

Тен Хаг хвали Рашфорд и Антони, каре на Юнайтед аут за Лондон

Вижте какво заяви мениджърът на „червените дяволи“

Шаби Алонсо иска Байер да задържи инерцията

„Трябва да оползотворим времето, с което разполагаме“

Анчелоти: Победата е по-важна от добрата игра

„В идеалния случай искате и двете“, посочи треньорът на Реал

Еди Хау: Не можем да се сравняваме с Манчестър Сити и Арсенал

Мениджърът на Нюкасъл има реална представа каква е силата на отбора му

Александър-Арнолд иска да купи френския Нант

Защитникът на Ливърпул е готов да предложи 100 милиона паунда

Легенда на Интер се подигра на Ибрахимович

"Дано Малдини не се върне в клуба", заяви Марко Матераци

Анчелоти се надява да има Камавинга на линия за дербито с Атлетико

Френският халф все още лекува контузията, която получи преди Суперкупата на Европа

Добра и лоша новина около Де Бройне

Белгиецът пропуска дербито с Арсенал този уикенд