1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Официално: От ЦСКА признаха за Янчев и Трифонов, няма да искат отваряне на Б пробите (видео)

Официално: От ЦСКА признаха за Янчев и Трифонов, няма да искат отваряне на Б пробите (видео)

"Разчитаме трите случая да бъдат гледани едновременно и да има произнасяне до февруари, но то да не включва наказание"

Официално: От ЦСКА признаха за Янчев и Трифонов, няма да искат отваряне на Б пробите (видео)

Точно в 10:45 часа тази сутрин в Националната допинглаборатория влязоха футболистите на ЦСКА Тодор Янчев и Румен Трифонов, чиито допинг проби също показаха наличието на забраненото вещество метилхексанамин, открито и у бранителя на „червените” Костадин Стоянов, съобщи репортер на Novsport.com.

Двамата състезатели бяха в компанията на пресаташето Иван Ченчев, адвокатите Радостин Василев и Борис Колев, както и на уволнения вече доктор на тима Милчо Крайнов, а по-късно към делегацията се присъедини и изпълнителният директор на „армейците” Дуци Симонович.

Седмината проведоха близо 45-минутен разговор, след което напуснаха лабораторията и разясниха, че няма да изискват отварянето на Б пробите на Янчев и Трифонов, тъй като вече са наясно с причината за положителните резултати.

Става въпрос за хранителните добавки „Блек джек” и „Блек файр”, които са давани на футболистите от доктора на клуба Милчо Крайнов като заместител на Витаслим, с цел превръщане на телесната мазнини в енергия.

„Става въпрос за същото вещество, затова няма смисъл да се ходи до Атина”, обяви адвокат Борис Колев.

Няма да изискваме отварянето на втората проба, защото вече е ясен източникът на заразяването.

Той бе потвърден и се разбра, че докторът е дал веществото. Общо взето всичко, което ви казахме на пресконференцията по случая с Коста Стоянов, е така.

Разчитаме трите случая да бъдат гледани в едно производство и да има произнасяне до началото на февруари”, поясни юристът, след което допълни, че все още не е ясна официално съдбата на Мишел Платини и Борис Галчев, дали проби след успеха с 2:0 над Литекс.

„Още не са излезли пробите на Мишел Платини и Борис Галчев, затова не мога да коментирам този въпрос, но не очаквам да има положителен резултат при тях, защото преди мача с Литекс докторът не е давал този препарат на футболистите.

Причината пробите на Тошко и Румен да излязат преди тези Платини и Галчев е, че първите бяха пратени с предимство до Атина”, заяви Колев, а после бе попитан дали всички състезатели на „червените” са взимали от забранения препарат и отговори така:

Само докторът може да каже дали всички футболисти са приемали този препарат, защото той е човекът, сменил хранителните добавки и в един момент е дал тази.

Принципно е възможно да бъдат проверени всички наши футболисти, но това вещество вече го няма в организмите им”, каза още адвокатът, а после отсече, че се надява състезателите да не бъдат наказвани със спиране на състезателни права, въпреки резултатите:

Състезателите са абсолютно невинни в случая, така че ще настояваме до последно да не понасят никакво наказание, защото това е справедливостта в случая.

Ако все пак се стигне до наказание е твърде вероятно срокът на санкцията да започва от датата на отварянето на пробата, но пак казвам – надяваме се наказания да няма.”

Удариха нова тесла на феновете на Черно море преди битката за Варна

Вижте подробности

Невиждана охрана за битката за Варна

Полицията ще е на щрек за евентуални сблъсъци между двете агитки

Славия все още не е взела решение за френски защитник

Загорчич ще решава по-късно дали да задържи Жордан Варела

Феновете на „соколите“ отиват при играчите преди битката за Варна

Привържениците ще се съберат на последната тренировка на "соколите" преди мача с Черно море

Линдсет: Вече имаме треньор, който диша ЦСКА

Халфът на "армейците" говори за обстановката в отбора след треньорската смяна

Томаш: Не гледам класирането в момента

Той разкри кога ще пусне в игра Лиъм Купър

Жребий за SESAME Купа на България - Втори предварителен кръг и Първи кръг финална фаза

Вижте каква е процедурата по тегленето на жребия

Сериозен интерес от елита към един от асовете на Добруджа

Лукас Кардосо е привлякъл интереса на някои елитни тимове

Илиан Илиев с договор в ЦСКА до 2026 г.

Вижте подробности