1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Гонзо: На 4-и януари представяме трима нови (видео)

Гонзо: На 4-и януари представяме трима нови (видео)

Левски търси четири-пет нови попълнения, сред които нетипичен централен нападател

Гонзо: На 4-и януари представяме трима нови (видео)

Спортният директор на Левски Георги Иванов – Гонзо съобщи, че до 4-и януари, когато е първата тренировка на „сините“, ще бъдат взети трима нови футболисти, предаде репортер на Novsport.com.

Бившият треньор игра за своя отбор в благотворителната среща срещу фен фракцията „София-Запад“, която тимът му загуби след 4:7.

Още по екип, Гонзо застана пред медиите. „Тия дни ще станат ясни някои трансфери, но като цяло до четвърти ще подпишем с трима футболисти, които са чужденци, и ще ги представим на четвърти. Всичко е уговорено. Само трябва време. Надявам се да вдигнем класата на отбора. затова е и селекцията. Всички попълнения, които взимаме, мисля, че са класни и да се надяваме, че ще се адаптират към стила и начина на игра. Изцяло селекцията ни е насочена към чужденци. Като цяло трябва да вземем четири, максимум пет човека“, каза той.

Трима обаче са сигурните, а последният набелязан играч засега е под въпрос. „Петият човек, който евентуално ще вземем, няма да избързваме с него. Ако се отвори място, тогава. Засега имаме трима човека. Водили сме преговори с клубовете. Ще бъдат платени трансферните суми. Малко по-бавно става, защото в някои от първенствата, в които играят, все още се играе футбол“, внесе яснота Иванов имайки предвид, че зимната пауза в повечето шампионати.

За момента са почти ясни две от целите на "сините". Това е камерунският офанзивен футболист Додинг Присо от АЕК Ларнака и бившият играч на отбора Жоазиньо, който в момента играе в руския ФК Краснодар. 

Гонзо каза още, че се търси централен нападател, но не таран. „Търся централен нападател, но не типичен, а такъв, който изскача от втора позиция“, обясни той.

Шефът на „Герена“ потвърди, че Левски ще се раздели с някои играчи през зимата, но не пожела да спомене кои точно. „Ще се разделим с някои футболисти, но докато не се съберат и не стане факт тяхното приключване на договора им, няма как да кажем. Знаем кои ще напуснат, но това ще стане ясно на четвърти“, каза той (бел. ред.: единият от напускащите най-вероятно ще е Орлин Старокин).

Запитан риторично кои ще си тръгнат – от Латинска Америка или Европа, той отговори по следния начин: „Има и от Латинска Америка“.

Темата „Иво Тонев“ също бе засегната, но Гонзо уклончиво се измъкна. Той отказа да коментира въпроса като заяви, че когато Тодор Батков определи кой за какво ще се грижи, тогава ще може да коментира и конкретно темата.

„Не искам да коментирам въпроса с длъжността на Иво Тонев, защото около този въпрос има много спекулации. Аз много добре знам какви са моите задължения“, отсече в края той.