Норич и Евертън си поделиха по едно полувреме и точките на „Кероу Роуд” (ВИДЕО)

Лукаку се разписа в шести пореден кръг, но „канарчетата” заиграха силно след почивката

Норич и Евертън си поделиха по едно полувреме и точките на „Кероу Роуд” (ВИДЕО)

Норич и Евертън взеха по точка от първия мач за XVI кръг на английската Висша лига, игран пред 27 027 зрители на „Кероу Роуд”.

Двата тима си поделиха по едно полувреме, като преди почивката гостите от град Ливърпул бяха по-добри, ала след паузата домакините имаха превес.

„Карамелите” откриха резултата още в 15-ата минута, когато Жерар Деулофеу намери с отлично центриране Ромелу Лукаку на далечната греда и белгийският нападател с глава реализира в шести пореден мач – 1:0.



Секунди по-късно именно Лукаку направи чудесно двойно подаване и после изведе в коридор Аруна Коне сам срещу вратаря, но последният излезе и нападателят пропусна.

Така Евертън се оттегли на почивка с гол аванс, който обаче пропиля още в началото на втората част.



В 47-ата минута, след един корнер, топката стигна до Уесли Хулахан и той я насочи към ъгъла, където бранител в синьо изчисти, но при добавката ирландският национал, завърнал се след травма, я прати в мрежата – 1:1.

До края на срещата „канарчетата” имаха няколко възможности до стигнат до пълен обрат, но не съумяха и в крайна сметка останаха без победа от месец насам. Евертън пък е без поражение от 24 октомври, когато отстъпи с 1:2 пред Арсенал в Лондон.

Хората на Роберто Мартинес имат 23 точки в актива си, с девет повече от Норич, който до края на кръга може да се озове в зоната на изпадащите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки