1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Челси и Генк най-после се разбраха за Кевин де Брюн (видео)

Челси и Генк най-после се разбраха за Кевин де Брюн (видео)

Белгиецът идва в Лондон с дългосрочен договор срещу 6,7 млн. паунда, но ще доиграе сезона под наем на "Кристал Арена"

Челси и Генк най-после се разбраха за Кевин де Брюн (видео)

Английският Челси договори второ ново попълнение през зимния трансферен прозорец, след като най-после успя да уреди белгийския талант Кевин де Брюн (20 г.).

Крилото идва от Генк, след като миналия сезон също бе на крачка от преминаване на "Стамфорд Бридж", но тогава високите финансови претенции на белгийския шампион отказаха лондончани.

Сега двата клуба си стиснаха ръцете за сделка в размер на 6,7 млн. паунда, а самият футболист ще парафира контракт за пет и половина години, след като премине медицински прегледи.

По всяка вероятност той ще доиграе сезона под наем в настоящия си клуб, тъй като за това намекна и мениджърът на Челси Андре-Вияш Боаш.

„Кевин е трансферна цел на клуба още преди аз да дойда в Лондон и личното ми мнение е, че е добър залог за бъдещето”, заяви португалецът.

„Ще дам всичко от себе си, за да може той да разкрие пълния си потенциал, но пак повтарям – сделката зависи от дългосрочната политика на клуба, а аз съм съгласен с подобна стратегия.”

Кевин де Брюн е третият белгиец, който акостира в Лондон след идването на Вияш-Боаш, който преди това привлече стража на Генк Тибо Куртоа и нападателя Румелу Лукаку, който пристигна от Андерлехт срещу 13 млн. паунда.

Де Брюн дебютира за представителния отбор на своята страна през август 2010 година, а миналия сезон спомогна на клуба си да стане шампион с 5 гола и 16 асистенции.