1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Със задружни усилия Рапид и съдията изтръгнаха победа от ЦСКА (видео)

Със задружни усилия Рапид и съдията изтръгнаха победа от ЦСКА (видео)

"Червените" отстъпиха с 1:2 на третия в Румъния след скандална дузпа

Със задружни усилия Рапид и съдията изтръгнаха победа от ЦСКА (видео)

Отборът на ЦСКА допусна поражение с 1:2 от Рапид Букурещ в поредната си контрола на турска земя.

 

Румънците, които заемат третото място в местното първенство обаче стигнаха до успеха с помощта на главния рефер на срещата, който отсъди смехотворна дузпа в тяхна полза.

 

„Армейците” откриха резултата чрез Мишел Платини в 4-ата минута, преди Тейшейра да изравни в 36-ата. В 74-ата минута пък Тейшейра се възползва от съдийския подарък и реализира от бялата точка за 2:1.

 

В състава на ЦСКА като титуляр започна мароканския защитник Илиас Хадад, който получи втори шанс от ръководството да покаже на какво е способен. Първото полувреме протече при поделено надмощие. „Червените” започнаха силно и откриха резултата още в 4-ата минута, когато Мишел Платини се възползва по чудесен начин от извеждащо подаване на Мораес и с удар от малък ъгъл промуши топката между краката на румънския страж.

 

Малко по-късно попадение на Рапид бе справедливо отменено поради засада, а Григоре на два пъти пробва далечни удари, но без успех.

 

„Армейците” отвърнаха с отлична атака, при която Галчев с 40-метров пас намери Присо на дясното крило, който веднага върна към Мораес на границата на наказателното поле, но силният удар на бразилеца бе отразен с мъка от стража на Рапид.


В 36-ата минута обаче резултатът бе изравнен след като Сурду и Роман матираха българската защита със светкавични двойно и накрая комбинираха с Тейшейра, който се разписа с плътен удар от 15-ина метра.

 

Минути преди почивката Анисе бе принудително заменен от Станислав Костов, тъй като получи контузия.


Французинът Стефан Тико, който бе направил само една тренировка с новите си съотборници, се появи през втората част и зае мястото си в центъра на отбраната, заставайки рамо до рамо с Хадад.


Отборът на ЦСКА постепенно набра скорост и притисна румънците в тяхната половина. „Червените” обаче не успяха да се възползват от създадените положения.

 

В 63-ата минута Мораес се пребори отлично за една топката в наказателното поле и веднага свали за непокрития Платини, който обаче бе изпреварен от резервния страж на Рапид.


Две минути по-късно двамата бразилци си размениха ролите след като Платини центрира остро отдясно за Мораес, който засече от десетина метра, но стреля право в тялото на вратаря.

 

Тогава се намеси главният съдия, който прецени, че трябва да се притече на помощ на румънците и отсъди скандална дузпа в тяхна полза, след като Сурду се строполи до Бандаловски и Хадад без дори да е бил докоснат от тях. Настъпи кратка суматоха, но след събеседване със страничния рефер, главният арбитър остана категоричен в решението си. Щефан Григоре пък се възползва от съдийския подарък и в 74-ата минута отбеляза от бялата точка за 2:1.

 

Така в рамките на 3 дни отборът на ЦСКА допусна поражения с еднакъв резултат от първия и третия в румънското първенство, като и двата мача не бяха лишени от скандали. "Червените" ще закрият лагера си в турция със спаринг с шестодивизионния швейцарски Визенданген в понеделник. Равносметката за Димитър Пенев и компания от проведените контроли на турска земя дотук е две победи и три поражения.

Томаш взе отношение по скандалите в Спартак Варна

Ето какво заяви доскорошният треньор на "соколите"

Важен играч за Илиан Илиев се завръща за ЦСКА

Уеслен Жуниор ще е на линия за дербито с "армейците"

Ветераните на Спартак Вн с позиция за скандалите в клуба

Вижте позицията им тук

Бусато: Горд съм да бъда капитан на ЦСКА

"Когато казвам "ЦСКА" се насълзявам", призна стражът на "армейците"

Томаш отвърна на Генчев: ЦСКА е рекордьор по титли, не втори места

"Крайно време е треньорите да показваме взаимно уважение", заяви той

ОФИЦИАЛНО: ЦСКА обяви старта на строежа на "Армията"

"Червените" публикуваха и видео от първите часове по работата

Арестуваха 14 фена на Спартак (Вн) за побоя на треньора

Развитие по случая от четвъртък

Фабио Лима се завръща след паузата за националните отбори

Бразилецът все още има проблеми в бедрото, но скоро ще е готов за игра

Томаш връща Вион в състава за Черно море

Френският халф остана резерва срещу Берое