1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Ман Юнайтед се съживи срещу Дарби Каунти (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ман Юнайтед се съживи срещу Дарби Каунти (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Червените дяволи” се наложиха с 3:1 в турнира за ФА къп

Ман Юнайтед се съживи срещу Дарби Каунти (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед се класира за петия кръг в турнира за ФА къп. „Червените дяволи” победиха Дарби Каунти на „Айпро Стейдиъм” с 3:1. Гостите се радваха на много сериозна подкрепа от трибуните.

 

Голмайстори за Юнайтед станаха Уейн Рууни, Хуан Мата и Дейли Блинд. Точен за „овните” бе Джордж Торн.

 

Гостите от Манчестър започнаха двубоя активно. Първото опасно положение се случи в 3-ата минута. Рууни пусна към Марсиал, чийто удар мина над напречната греда.

 

Английският национал даде преднина на своите, след като вкара страхотен гол в 16-ата минута. Той получи топката от Марсиал, навлезе в наказателното поле и отправи техничен удар с десния крак. Нападателят завъртя майсторски топката, като не остави никакви шансове на вратаря Карсън.  

 

Повторенията на ситуацията показаха след това, че капитанът на Юнайтед бе в положение на засада, макар и съвсем малко. Домакините по никакъв начин не реагираха към съдийската бригада.

 

Домакините разчитаха предимно на контраатаки, като някои от тях бяха много опасни. В 22-ата минута Блекмън отправи коварен удар с глава, но Де Хея бе на мястото си и улови с две ръце.

 

В 37-ата минута защита на гостите се пропука. Джордж Торн се възползва от отличен пас на Крис Мартин в наказателното поле. Футболистът с номер 34 овладя, като бе очи в очи с Давид Де Хея и възстанови равенството.

 

„Червените дяволи” отговориха с опасна атака, след като Марсиал нахлу в наказателното поле и пусна успоредно на голлинията, но защитата на „овните” с общи усилия се справи.

 

Секунди преди почивката се стигна до друга спорна ситуация. От Юнайтед поискаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Сайръс Кристи. Той се спусна да изчисти топката от Марсиал, който навлезе отляво, но падна на терена, топката се удари в ръката му и излезе извън очертанията. Сигнал не последва, въпреки реакцията на френския национал.

 

Бързото темпо се запази и през втората част. Хуан Мата бе много близо да се разпише в 58-ата минута, но ударът му с глава мина покрай дясната греда. Домакините също играха с огромно желание и имаха свои възможности, като на няколко пъти здраво изпотиха защитниците пред Де Хея.

 

В 65-ата минута Манчестър Юнайтед отново излезе напред в резултата. Джеси Лингард навлезе в наказателното поле и пусна пас по земя към холандския национал, който с удар от движение прати силно топката във вратата.

 

Мата сложи точка на спора в двубоя с гол в 83-ата минута. Марсиал за пореден път премина с лекота покрай Кристи, навлезе в наказателното поле и намери испанеца с пас по земя. Той шутира веднага и така оформи крайния резултат. При това попадение Марсиал като че ли бе в положение на засада в момента, когато получи топката. 

Милан докосва върха след класика за 5 минути (ВИДЕО)

„Росонерите“ не дадоха шанс на Лече – 3:0

Дортмунд се развихри за обрат от 0:2 до 4:2 (ВИДЕО)

Борусия и Бохум със зрелище в първия мач от кръга в Германия

Енцо Мареска с добри новини за Челси

Лавия ще играе срещу Брайтън

Във Франция: Оксер спря серията си от 4 загуби

След класика над участник в ШЛ

Артета не знае дали Рая ще играе в събота

Куп контузени в Арсенал преди Лестър

На Острова: Сити ще се размине с тежките наказания

Сензационен обрат в делото срещу шампионите за 115 нарушения на финансовия феърплей

Мота: Офанзивната фаза не е един играч, а целият отбор

„Преживях толкова много хубави моменти в Дженоа"

Пеп за Родри: Претърпя операция, сезонът за него приключи

„Той ще е готов за следващата кампания“, заяви Гуардиола

Флик: Хубаво е да си треньор на Барселона

Специалистът се наслаждава на първите си месеци в Каталуния