1. Novsport
  2. - Българи в чужбина
  3. Краят на изгнанието: Димитър Бербатов напуска Юнайтед през лятото

Краят на изгнанието: Димитър Бербатов напуска Юнайтед през лятото

Берба отива в Испания, Италия или Германия, договорът с Юнайтед вече е удължен, "дяволите" няма да го спъват

Краят на изгнанието: Димитър Бербатов напуска Юнайтед през лятото

Българският нападател Димитър Бербатов ще напусне Манчестър Юнайтед през лятото в посока континентална Европа. Това обяви агентът Емил Данчев в ефира на „Канал 3”.

Данчев е имал три поредни срещи с мениджъра сър Алекс Фъргюсън, на които е станало ясно, че Юнайтед няма да пречи на раздялата и ще съдейства Берба да си намери нов клуб през лятото.

„Имах три срещи със сър Алекс Фъргюсън. От тези срещи останах доволен от оценката му за Бербатов. Позицията на клуба е следната: „Ние няма да пречим, ще бъдем изключително добре предразположени, ако дойде оферта за него, няма да му правим спънки."

„Доволен съм от това, че успяхме да постигнем съгласие, когато окончателно се взе решение и те удължиха договора с една година. Уговорихме финансовите детайли за неговото напускане. Приемаме това, че сър Алекс си готви следващия Манчестър Юнайтед, за следващите 3-4 години и бъдещето на Юнайтед не е свързано с Митко. Сър Алекс иска да смени стила на игра на Юнайтед, да вкара повече бързина в играта”, призна Емил Данчев.

„Най-вероятно в Англия няма да остане. Неговото желание е да напусне Острова, категорично не през Океана. Не иска да играе в САЩ, Япония, ОАЕ и подобни. Не изключвам възможност той да продължи кариерата си в друг не по-малко класен отбор от Манчестър Юнайтед, ”, призна Данчев. По този начин стана ясно, че Бербатов ще премине в някое измежду най-големите европейски първенства – Примера дивисион, Серия А или Бундеслигата.

„Исках Манчестър да обявят, че ако има отбор, в който Митко иска да отиде, те ще седнат и ще преговарят. Няма да има космически трансферни суми. Митко трябва да изтърпи тази ситуация, не е в неговия стил да тръгне да прави скандали „ала Тевес””, сподели агентът.

„В лицето на Чичарито, Рууни и Уелбек той разполага с талантливи нападатели. Единственото, което те имат малко в повече от Митко, е скоростта. Бербатов е по-техничен. Не е наказание, че го оставя извън групата, а е прословутият шотландски инат. С тая ситуация около Димитър, през този сезон Фъргюсън изгуби три купи на Англия, ШЛ и Лига Европа. Смятам, че ще му бъде много трудно и да защити титлата в Англия”, очаква агентът.

Данчев разказва и впечатленията си за легендарния шотландец. „Едва ли има мениджър, който се доближава до Фъргюсън. При две от срещите ми с него и Гил останаха с впечатлението, че той ще остане старши треньор, докато пожелае. Лично той ми е поднасял чай и кафе, не се държи надменно”.

Бербо пък откровено се е оплакал от решенията на Фърги. „На една от последните срещи Митко каза: „Да, на мен не ми стига игрово време, искам да играя. Идват последните ми години, некомфортно ми е, че получавам пари, а не съм съпричастен и не върша работа”, споделя Данчев.

„Митко цени парите и те винаги са били на второ място за него, той просто иска да играе. Не отписвайте Бербатов. Не мога да отговоря защо такъв път пое Фъргюсън. И в трите срещи, които имахме той обеща: „Да, ти ще имаш шанса да играеш. Не мога да ти гарантирам титулярно място, но ще играеш”. Надявам се това да стане”, коментира Емил Данчев.

"Не можем да държим сметка на сър Алекс Фъргюсън за неговите решения. Има интерес, но чакахме Фърги да обяви официално позицията на клуба. Моята позиция беше следната: „Ако вие не обявите това публично, клубовете се страхуват да влизат в преговори, защото смятат, че Юнайтед ще иска космическа сума, защото той е най-скъпият трансфер в историята на клуба. Сър Алекс официално обяви, че договорът на Бербатов е удължен с една година и Митко може да погледне към друг отбор. Условията са почти същите като в първия договор, който подписа.”

Гьозтепе без нападателя на Челси в понеделник

Станимир Стоилов ще разчита на основния състав от миналия сезон

Българин с асистенция срещу Наполи

Вижте подробности

Георги Костадинов отново тренира с АПОЕЛ

Националът се възстанови след травма в гърба

Десподов: Новите играчи са много важни

"Играхме много добре, но резултатът не беше това, което бихме искали", каза той след равенството с ПАО

Десподов влезе в края на дербито с Панатинайкос (ВИДЕО)

ПАОК загуби първи точки в Гърция след 0:0

Пламен Андреев попадна в групата на Фейенорд, но не записа дебют

Отборът му се издъни срещу Грьонинген

Георги Минчев и Юмраниеспор претърпяха тежко поражение от лидера в турската Първа лига

Отборът на българина допусна поражение с 0:3

Атанас Илиев дебютира за Анортозис със загуба от палача на ЦСКА 1948

Пафос победи тима от Фамагуста с 3:1

Филип Кръстев бе титуляр за Цволе при ремито срещу Твенте (ВИДЕО)

Отборът на българина стигна до равенство 1:1