1. Novsport
  2. Берое
  3. Берое се раздели с Ричард

Берое се раздели с Ричард

Нигериецът не влезе в плановете на Ивко Ганчев за новия сезон.

Берое се раздели с Ричард
Нигeриецът Ричард Еромоигбе разтрогна договора си с Берое по взаимно съгласие, пише Beroe Online. Той не влезе в плановете на Ивко Ганчев за новия сезон. Първоначално Еромоигбе влезе в трансферната листа и щеше да си търси отбор. Ръководството обаче е постигнало съгласие с играча договорът му, който бе до края на сезон 2012/2013 да бъде прекратен. Така играчът е свободен да си търси нов отбор.
 
Ричард влезе в игра в 10 срещи от пролетния полусезон, но записа едва в два от тях пълни 90 минути - срещу Светкавица (Търговище) и Миньор (Перник). В други 3 (Ботев Вр, Левски, Черно море) започна като титуляр, но бе заменян, а в 5 влизаше като смяна. Общо Ричард записа 461 минути с фланелката на Берое.
 
Ричард Еромоигбе е роден на 26 юни 1984 г. в Лагос, Нигерия. Висок е 177 см, тежи 70 кг. Кариерата си започва в Лагос Юнайтед от родния си град, но през 2001 г. е привлечен от Левски, които веднага го изпращат да се обиграва в Черно море. През 2003 г. се завръща при "сините", където Станимир Стоилов го налага в състава като неизменен титуляр. През сезон 2006/07 отбелязва първия си гол за Левски при победа над Марек (Дупница) с 8:0. През август 2007 г. негов гол носи минималната победа с 1:0 на Левски над Берое в София. Със силните си игри в Левски и добрите резултати на "сините" през тези години той привлича вниманието и на националния селекционер на Нигерия Берти Фогтс и записва 6 мача с фланелката на националния отбор на страната си в Купата на африканските нации.
 

През февруари 2008 г. преминава в руския ФК Химки за сумата от 1,5 милиона евро. На 23 юли същата година заминава на проби в Дарби Каунти, но не е харесан. На 15 септември разтрогва Химки и месец по късно се завръща в родината си, и заиграва в Уари Уувс. В началото на 2011 Станимир Стоилов го привлича в Анортозис, но Ричард не успява да се наложи. Изненадващото отпадане от евротурнирите принуждава ръководството на Анортозис да освободи голяма част от новите попълнения, едно от които и халфа и той подсилва Алки (Ларнака). 

Ачиари: Имахме доста кадрови проблеми, но момчетата се раздадоха

"Хареса ми съдията, но е от Пловдив", обяви треньорът на Берое

Ботев (Пловдив) триумфира в Битката на Тракия срещу Берое (ВИДЕО)

Изгониха Попето с червен картон

Официално: Берое представи пореден нов футболист

Става на въпрос за Фелипе Чакартеги, който пристига за наследник на Жорди Говеа

Аржентинец се завърна в Берое

Сейхас вече тренира със заралии

Ачиари: Трябва да се подобрим отзад

Ако бяхме загубили, нямаше да кажа нищо, призна треньорът на Берое

Криза във Враца! Берое ликува срещу Ботев (ВИДЕО)

Тодор Янчев остава без актив начело на "зелените"

Ачиари: Искахме да спечелим този мач, но не е лесно да се вкара гол

Треньорът на Берое бе леко разочарован

Берое и Локо (София) завъртяха много скучно 0:0 в Стара Загора (ВДИЕО)

Двата тима не се победиха

Официално: Берое потвърди завръщането на Леандро Годой

Той игра под наем в Аржентина