Манчестър Юнайтед разби Галатасарай в мач със 7 гола и два обрата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Златан дебютира с гол след 190 секунди, Рууни вкара два, а Валенсия се отличи с 3 асистенции

Манчестър Юнайтед разби Галатасарай в мач със 7 гола и два обрата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед разгроми Галатасарай с 5:2 в предпоследната си лятна контрола преди началото на сезона.

Неофициален дебют за „червените дяволи” записа Златан Ибрахимович, който успя да се разпише след едва 190 секунди на терена.

Спарингът се игра в родината на шведския нападател и започна отлично за 34-годишния таран.

Още в четвъртата минута той засече с атрактивна странична ножица центриране на Антонио Валенсия и откри резултата.



Отговорът на турския гранд не закъсня и дойде в 22-ата минута, когато Уесли Снайдер асистира на Синан Гюмюс за изравнителния гол. Малко по-късно Давид де Хеа трябваше да демонстрира класата си след силен удар на Снайдер от границата на пеналта.

Испанският национал, играл за първи път под ръководството на Жозе Моуриньо, отрази с вещина. Той обаче бе безпомощен в 40-ата минута, когато Брума направи обрата пълен с второ попадение за Галатасарай.

При този резултат дойде и паузата, а на почивката Жозе направи пет рокади в своя състав.

На терена се появиха Ашли Йънг, Джесли Лингард, Майкъл Карик, Маруан Фелайни и Маркъс Рашфорд, а последният остави отлични впечатления с играта си.

В 55-ата минута Валенсия направи двойно подаване и от аутлинията върна топката към малкия пеналт, където Уейн Рууни я засече от воле и изравни – 2:2.

Почти веднага след това Рашфорд бе съборен в наказателното поле и реферът отсъди дузпа, превърната в гол от Рууни със силен удар по земя в 59-ата минута – 3:2.

Само три минути по-късно Фелайни засече с глава центриране на Валенсия, който направи хеттрик от асистенции в срещата, а крайното 5:2 бе оформено от Хуан Мата, разписал се след пас на Майкъл Карик четвърт час преди изтичането на редовното време.

Така Галатасарай загуби за първи път това лято в контролите. Последният спаринг на тима е срещу Атлетико Мадрид на шести август, докато три дни по-рано Манчестър Юнайтед ще премери сили с Евертън.

„Червените дяволи” стартират сезона с мач за Суперкупата на Англия срещу Лестър на седми август, а на 13-ти Галатасарай ще спори за същия трофей, но в Турция срещу Бешикташ.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки