Световен и европейски шампион: С Ван Гаал в Барселона беше ад, преструвах се, че плача, за да си тръгна

Кристоф Дюгари си спомня с ужас за шестте си месеца на "Ноу камп" под ръководството на холандеца

Световен и европейски шампион: С Ван Гаал в Барселона беше ад, преструвах се, че плача, за да си тръгна

Луис ван Гаал отдавна си е спечелил славата на един от най-странните футболни треньори в света. Бившият френски национал Кристоф Дюгари разказа какъв ад е преживял в Барселона за половин година под ръководството на холандския наставник през 1997 година

Дюгари споделя, че е бил толкова отчаян от методите на Ван Гаал, че се е преструвал, че плаче, за да накара холандеца да го пусне да си ходи

„Веднъж бяхме в съблекалнята. Той използваше бутилки от вода, за да ни показва тактиката. Пишеше си на един лист: „В 23-ата минута ти загуби топката. В 48-ата минута пак загуби топката. И в 53-ата минута загуби още една топка. Защо направи това?” И аз трябваше да отговарям”, разказва Дюгари пред SFR Sport.

Французинът играеше като плеймейкър през цялата си кариера, но Ван Гаал реши, че трябва да го ползва като дефанзивен халф, което бившият играч определи като „ад”.

„Шест месеца се питах какво правя в Барселона с Ван Гаал. Беше нереално. Най-лошото беше, когато отидох в офиса му и поисках да напусна. Трябваше да напусна на всяка цена и още повече (френският селекционер) Айме Жаке ни беше казал, че трябва да сме титуляри в клубовете си, за да играем на Мондиал ’98. Преструвах се, че плача, казвах, че не издържам вече, че трябва да напусна. А той само ме погледна и каза: „Не, не можеш да напуснеш от теб. Вярвам в теб”. Какво?! Вярваш в мен и ме караш да играя като дефанзивен полузащитник? Бяха ужасни шест месеца, минах през ада”, казва Дюгари.


След този кошмарен период в Юнайтед, Кристоф Дюгари отиде в Марсилия и спечели Световното първенство, както и Европейското първенство с френския национален отбор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки