Страхотен гол на Педро вдъхнови Челси за обрат над Тотнъм (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Сините” си върнаха първото място с успех в лондонското дерби и седма поредна победа

Страхотен гол на Педро вдъхнови Челси за обрат над Тотнъм (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът на Челси спечели след обрат лондонското дерби с Тотнъм, налагайки се като домакин с  2:1 в мач от XIII кръг на Висшата лига.

Благодарение на седмата си поредна победа в първенството момчетата на Антонио Конте отново оглавиха класирането, макар че по-рано през деня бяха изпреварени първо от Манчестър Сити, а после и от Ливърпул.

Тотнъм пък инкасира дебютната си загуба през кампанията в английския елит и остана без победа на „Стамфорд Бридж” от 1990 година насам.

„Шпорите” обаче могат да съжаляват, защото до почивката тотално надиграха своя съперник, ала изравнително попадение на Педро Родригеш точно почивката вдъхнови домакините за силна втора част и краен успех.

Иначе Тотнъм поведе още в 11-ата минута, когато Деле Али подаде към Кристиан Ериксен, а той с мощен удар откри резултата и реализира дебютното си попадение през кампанията.

Голът сякаш смути домакините и те не можаха да създадат нито една добра ситуация, докато гостите направиха редица пропуски, за които бяха наказани.

В 45-ата минута Педро овладя топката пред наказателното поле и финтира съперник преди да я прати с прецизен изстрел в горния ъгъл на вратата за 1:1.

При този резултат дойде и паузата, а след нея Челси заигра далеч по-добре.

Малко след подновяването на играта Диего Коща влезе в пеналта и върна топката към далечната греда, където оставеният непокрит Виктор Моузес (’51) я засече от движение. Тя бе отбита от Юго Лори, но после се отби в рамото на Ян Вертонген и спря в мрежата. 


Така Челси направи пълен обрат за по-малко от 10 игрови минути и това даде повод на Антонио Конте да ликува край страничната линия.

Поведението на италианския специалист обаче подразни неговия колега Маурисио Почетино и се стигна до размяна на реплики между двамата както по време на мача, така и веднага след неговия край.

Благодарение на успеха си Челси събра 31 точки, с една повече от Манчестър Сити и Ливърпул, докато Тотнъм остана с 24 в своя актив и само за 4 дни допусна втора загуба с 1:2, след като във вторник падна от Монако в княжеството за Шампионска лига. 

Ветеран подписа нов договор с Манчестър Юнайтед

"Докато се чувствам добре, ще играя", заяви 38-годишният вратар

Шахтьор обяви къде ще играе домакинските си мачове в ШЛ

Вижте какво съобщиха от Донецк

Официално: Българин преподписа с Байерн

18-годишен халф също парафира нов контракт

Официално: Челси купи ас на Лестър

25-годишният халф подписа за 6 сезона, лондончани платиха 30 млн. паунда

Moрата с окончателно решение къде ще играе догодина

Капитанът на Испания ще остане в Атлетико Мадрид

Рабио почти сигурно напуска Ювентус като свободен агент

Договорът на французина изтече на 30-ти юни

Бенфика преговаря да си върне Жоао Феликс

"Лисабонските орли" са в преговори с Атлетико Мадрид

Шчесни намекна, че си тръгва от Ювентус

Полският национал има оферти от Арсенал и Ал Насър

Емполи назначи Робелто д'Аверса за нов треньор

Тринайсти клуб в Серия А ще започне сезона с нов треньор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки