1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. ПРИКАЗКАТА ПРОДЪЛЖАВА! "Скромният" Арсенал се разправи с Ман Сити и е на финал (ВИДЕО+СНИМКИ)

ПРИКАЗКАТА ПРОДЪЛЖАВА! "Скромният" Арсенал се разправи с Ман Сити и е на финал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Обаменяг класира лондончани с две попадения, „гражданите“ са капо в Англия

ПРИКАЗКАТА ПРОДЪЛЖАВА! "Скромният" Арсенал се разправи с Ман Сити и е на финал (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Арсенал се класира за финала на ФА Къп след победа с 2:0 над настоящия носител на трофея -  Манчестър Сити. И двете попадения за „топчиите“ отбеляза Пиер-Емерик Обамеянг. Габонецът откри резултата на „Уембли“ в 19-ата минута, а след почивката (71) се разписа за втори път. Така Арсенал ще спори за титлата срещу победителя от двубоя Челси – Манчестър Юнайтед, който ще се проведе утре от 20:00 часа.

Манчестър Сити имаше тотално надмощие в първите минути на срещата, като отбраната на Арсенал допусна няколко сериозни, но за късмет на „топчиите“, символичните гости не стигнаха до попадение.

В 3-ата минута Стърлинг центрира отляво към Силва, но Тиърни успя да избие в корнер точно преди капитанът на Сити да нанесе удар.



Мустафи направи сериозна грешка в 9-ата и топката му бе отнета от Стърлинг, но все пак играч на лондончани успя да избие в корнер.

Първата чиста позиция за домакините се откри в 16-ата. Давид Луис изведе Обамеянг на чиста позиция, но той избърза и стреля от дъгата на пеналта в Едерсон.



Три по-късно многоходова комбинация на Арсенал завърши с пас на Пепе отдясно към далечната греда, където Обамеянг засече в движение, кълбото се отби в левия страничен стълб и влезе във вратата за 1:0.



Обамеянг получи в наказателното поле след поредица от грешки на Сити в 30-ата, но габонецът не успя да комбинира със свой съотборник и „гражданите“ се разминаха с втори гол.

В 34-ата Едерсон с ефектен плонж улови току пред погледа на Лаказет, а няколко минути по-късно стражът отрази и удар на Мустафи.

„Гражданите“ започнаха силно след почивката и бяха много близо до изравнително попадение в 49, когато Де Бройне изведе на чиста позиция Стърлинг, но той стреля в аут.



Емилиано Мартинес имаше важна намеса в 54-ата, когато след удар на Марез успя с плонж да закове топката точно пред голлинията.

Седем по-късно Де Бройне стреля директно от фаул, а кълбото мина на сантиметри от десния страничен стълб.

Прострелно центриране по земя на Де Бройне в 67-ата намери Давид Силва на скорост, испанецът обаче прати покрай гредата в аут.

В 71-ата Пепе задържа добре до тъч линията, след което върна назад към Тиърни. Последва бърз пас за Обамеянг, който останал сам срещу вратаря не сгреши и вкара втория си гол в двубоя.



Давид Луис с шпагат отрази опасен удар на Стърлинг в 73-ата, а десет по-късно късметът покри тима на Микел Артета, след удар на Лапорт извън пеналта, при който топката мина опасно близо до сглобката на вратата.

Арсенал удържа финалния щурм на Сити и ще играе четвърти финал за ФА Къп в последните седем години. „Топчиите“ са и най-успешният отбор в надпреварата с 13 трофея.

Гюндоган за Барса: Изпълних своята детска мечта

"Беше трудно, но в същото време и страхотно преживяване"

Гуардиола не бърза да отписва Де Бройне за Арсенал

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Сити

Тен Хаг хвали Рашфорд и Антони, каре на Юнайтед аут за Лондон

Вижте какво заяви мениджърът на „червените дяволи“

Шаби Алонсо иска Байер да задържи инерцията

„Трябва да оползотворим времето, с което разполагаме“

Анчелоти: Победата е по-важна от добрата игра

„В идеалния случай искате и двете“, посочи треньорът на Реал

Еди Хау: Не можем да се сравняваме с Манчестър Сити и Арсенал

Мениджърът на Нюкасъл има реална представа каква е силата на отбора му

Александър-Арнолд иска да купи френския Нант

Защитникът на Ливърпул е готов да предложи 100 милиона паунда

Легенда на Интер се подигра на Ибрахимович

"Дано Малдини не се върне в клуба", заяви Марко Матераци

Анчелоти се надява да има Камавинга на линия за дербито с Атлетико

Френският халф все още лекува контузията, която получи преди Суперкупата на Европа