1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Нидерландия се изгаври с Турция в Амстердам (ВИДЕО)

Нидерландия се изгаври с Турция в Амстердам (ВИДЕО)

"Лалетата" забиха шест гола на своя съперник

Нидерландия се изгаври с Турция в Амстердам (ВИДЕО)

 Нидерландия прегази Турция с 6:1 в мач от Група G на квалификациите в зона Европа за класиране на световното в Катар през 2022 г. На терена на „Йохан Кройф Арена“ хората на Луис ван Гаал доминираха през целия мач, показаха изключителна офанзивна мощ и закономерно спечелиха по категоричен начин. 

Само 55 секунди след първия съдийски сигнал домакините поведоха. След като „лалетата“ отнеха една топка в близост до наказателното поле на Турция, Стивън Бергхуис пусна пас в наказателното поле. Там Дейви Клаасен пусна технично с пета към Мемфис Депай. Нападателят на Барселона му върна жеста и от десетина метра Клаасен изведе Нидерландия напред в резултата.


В 16-ата минута ролите се размениха и след пробив на Клаасен топката стигна до Депай, който прати топката за втори път в мрежата на Югюрджан Чакър.

Десет минути преди края на първото полувреме нещата за Турция станаха много сложни, след като връхлитащият през центъра в наказателното поле Клаасен бе фаулиран от Чаглар Суюнджу и реферът Даниеле Орсато посочи бялата точка. Зад топката застана Депай, който не остави никакви шансове на турския вратар с удар стил „Паненка“.

Вечерта за защитника на Лестър стана кошмарна в 44-ата минута, когато той фаулира изпреварилия го за една топка Мемфис Депай и по този начин Турция остана с човек по-малко на терена.

В 54-ата минута Депай отново бе в прегръдките на съотборниците си, след като вкара с глава след подаване отново с глава от страна на Бергхуис.Десет минути преди края на мача Гюс Тил получи пас от дълбочина от Тюн Копмейнърс. Той се обърна добре, измъквайки се от защитник на Турция и с удар от границата на наказателното поле прати топката във вратата на гостите – 5:0.

Това обаче не бе всичко и в последните секунди на редовното време Донел Мален вкара шести гол за „лалетата“. Нападателят на Борусия Дортмунд получи много добър пас в центъра от дебютаната Девин Ренш, който проби страхотно по десния фланг на нидерландската атака, финтира защитники и пусна към вклинилия се между турските защитници Мален, който от близка дистанция не пропусна целта.

В ответната атака Турция вкара почетен гол след грешка на вратаря Джъстин Бейлоу, след която се разписа Ченгис Юндер.

С гръмката победа „лалетата“ са на първо място в своята група, като след изиграването на 6 мача имат на сметката си 13 точки. Със същия актив, но с по-лоша голова разлика е Норвегия. В мач по същото време „викингите“ разгромиха като домакин Гибралтар с 5:1, като с хеттрик за успеха се отчете головата машина на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд.
Пеп: Арсенал се защитаваше много добре

Мениджърът на Сити разбира защо противникът е бавил времето

Медиите в Испания: Сезонът за Тер Стеген приключи!

Както е известно, вратарят се контузи срещу Виляреал

Лайпциг с грешна стъпка в Бундеслигата при визитата си на Санкт Паули (ВИДЕО)

Двата тима не си вкараха

Барса се отърси от загубата срещу Монако и размаза Виляреал (ВИДЕО)

Каталунците постигнаха гръмка победа с 5:1

Шок за Барса! Тер Стеген май се контузи тежко

Той бе изнесен на носилка

Рома разби Удинезе след уволнението на Де Роси (ВИДЕО)

Неговият наследник Иван Юрич тръгна отлично

Щутгарт разпиля Борусия Дортмунд с 5:1

Исторически срам за финалиста от Шампионска лига

КАКВО ДЕРБИ! Милан съкруши Интер с гол в 89-та минута! (ВИДЕО)

Матео Габия е големият герой за "росонерите"

Атлетик Билбао записа победа над Селта и продължава да трупа увереност в Ла Лига (ВИДЕО)

Баските победиха с 3:1