В Испания: Барса на върха след 4-а поред категорична победа (ВИДЕО)

Мачът с Кадис бе прекъснат за близо час, резерви вкараха 3 гола за каталунците

В Испания: Барса на върха след 4-а поред категорична победа (ВИДЕО)

Барселона записа четвърта поред изразителна победа в испанската футболна „Ла Лига“.

Каталунците разбиха като гости Кадис с 4:0 в среща от 5-ия кръг, която бе прекъсната за близо час заради колабирал на трибуните фен на домакините.

Добрата новина бе, че той бе спасен и откаран в болница, а Кадис отпразнува своята 112-та годишнина с церемония преди мача.

Наставникът на гостите Шави Ернандес направи куп промени в състава предвид предстоящото гостуване на Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига, но след почивката момчетата му се развихриха и с голове на Френки де Йонг и резервите Роберт Левандовски, Ансу Фати и Усман Дембеле взеха трите точки.

С тях те се изкачиха на върха във временното класиране с актив от 13, с една повече от Реал Мадрид, който в неделя е домакин на Майорка.

Дебюти за Барса записаха юношата на клуба Ектор Бейерин и привлеченият от Челси Маркос Алонсо, а Кадис остана последен без спечелена точка и без отбелязан гол.

Барселона не успя да вкара гол до почивката, но след това най-напред Френки де Йонг в 55-ата минута и Роберт Левандовски 10 минути по-късно дадоха стабилен аванс на отбора на Шави Ернандес.

Домакините от Андалусия започнаха активно и в 1-ата минута можеха да поведат в резултата. Но след това Барселона взе инициативата и Мемфис Депай комбинира с Рафиня, който стреля от дясно по диагонала. Вратарят на Кадис – Ледесма не мръдна, но за негов късмет топката се отби в страничната греда. Следващата ситуация беше в 35-ата минута, пропусната от Мемфис Депай, чийто удар мина покрай гредата.

И след почивката темпото не беше особено високо.  Гави бе изведен отдясно, той напредна и опита подаване, вратарят отклони топката, но тя попадна на крака на Френки де Йонг, който възползвал се  от късмета си, я прати в мрежата.

Въпреки попадението, Шави Ернандес направи тройна смяна веднага след това и един от влезлите беше Роберт Левандовски. И в 65-ата минута вкара 9-ия си гол от началото на първенството.

В 81-ата минута срещата беше прекратена заради инцидент на трибуните. Първоначално не се знаеше какво се случва, но след това се оказа, че привърженик на Кадис е получил сърдечен удар.

Първоначално играчите останаха на терена, но след това съдията Карлос дел Серо Гранде ги прибра в тунела, където двата отбора останаха скупчени. Полицията и охраната на мача разгони зрителите, които седяха близо до пострадалия зрител. Дълго време хората не знаеха какво се случва, имаше съмнения, че краят е фатален. От трибуните призоваха кардиолог, ако има такъв сред зрителите, да отиде да помага. Лекарите и на двата отбора се включиха.

Вратарят на Кадис Херамаяс Ледесма също има много сериозна заслуга за спасения човешки живот, след като реагира най-бързо и намери дефибрилатора, за да го занесе на мястото на пострадалия.

Вестник Спорт (Барселона) написа в момента, когато съдията извади играчите отново да загреят след 32 минути пауза: Най-добрата новина е, че зрителят успя да напусне стадиона с пулс след многоминутна несигурност. Медицинският екип успя да го запази засега жив. Да се надяваме, че добрите новини продължават да идват.

Макар и да не беше най-добрата ситуация за игра, мачът продължи с нови два гола за Барселона. В 85-ата минута Левандовски игра много добре с тяло при пас на Дембеле, продължи към Ансу Фати и младокът стреля за 0:3.

В 91-ата минута и Дембеле, също появил се като смяна, се разписа за 0:4, завършвайки по перфектен начин контраатака.

КАДИС - БАРСЕЛОНА 0:4
0:1 Френки де Йонг (55)
0:2 Роберт Левандовски (65)
0:3 Ансу Фати (86)
0:4 Усман Дембеле (90+2)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Кадис: Ледесма, Салдуа, Ернандес, Мбайе, Еспино, Фернандес, Сан Еметерио, Алехо, Собрино, Окампо, Перес;

Барселона: Тер Стеген, Балде, Пике, Араухо, Бейерин, Бускетс, Де Йонг, Гави, Рафиня, ТореС, Депай.

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки