Храбър Лудогорец отстъпи с 2:3 на Бетис (ВИДЕО)

Гропер изпусна чист гол в 94-та минута

Храбър Лудогорец отстъпи с 2:3 на Бетис (ВИДЕО)

Българският шампион Лудогорец загуби с 2:3 при гостуването си на Бетис във 2-ия кръг от груповата фаза на Лига Европа. Разградчани играха много смело в Севиля и на два пъти намаляваха изоставането си, а кошмарен пропуск в края на Гропер ги лиши от точката.

Мануел Шоу извърши нарушение още във 2-ата минута срещу Паул Акуоку и получи жълт картон. Андрес Гуардадо отправи сериозен удар от дистанция в 15-ата минута, но Серджио Падт спаси. 

Бърнард Текпетей си отвори пространство за удар в 23-ата минута, но Клаудио Браво внимаваше и изби в корнер. 

Бетис поведе с 1:0 в 25-ата минута. Серхио Каналес отправи мощен удар от дистанция, а Серджио Падт се намеси и боксира топката. Но тя попадна в Хуан Миранда, който се опита да стреля, но намери Луис Енрике, а той с глава вкара топката под напречната греда. Сисиньо не успя да се намеси и да попречи на Луис Енрике да прати топката във вратата на Лудогорец.  

Лудогорец направи много сериозен пропуск в 29-ата минута. Топката попадна в Каули Оливейра, който стреля, но ударът му бе отразен от Клаудио Браво.  

Хоакин вкара изключително красив гол в 40-ата минута и Бетис удвои своята преднина. Хоакин отправи диагонален удар от границата на наказателното поле на Лудогорец и вкара топката в левия ъгъл на вратата на Падт. 

Лудогорец върна интригата в мача в първата минута на добавеното време на първата част. Кирил Десподов изненада Клаудио Браво. Десподов стреля от пряк свободен удар и топката премина голлинията, въпреки намесата на чилийския вратар, а съдията  Андрис Трейманис посочи центъра.

Серхио Каналес отправи много опасен удар от границата на наказателното поле на Лудогорец в 47-ата минута, но Серджио Падт се намеси решаващо и изби в корнер.  Лудогорец организира много опасна контраатака в 49-ата минута. Каули подаде към Игор Тиаго в наказателното поле на Бетис, а той стреля, но Клаудио Браво се намеси и изби в корнер. 

Минута по-късно Кирил Десподов подаде към Каули, който центрира в наказателното поле на Бетис, където Игор Тиаго се изивси над всички и стреля с глава, но право в ръцете на Клаудио Браво. 

Реал Бетис направи много сериозен пропуск в 52-ата минута. Уилиан Жозе подаде към Хуан Миранда, който бе на отлична позиция в наказателното поле на Лудогорец, но стреля над напречната греда в аут. 

Бърнард Текпетей получи жълт картон в 53-ата минута за нарушението, което извърши срещу Миранда. 

Реал Бетис поведе с 3:1 в 59-ата минута. Серхио Каналес прокара топката между краката на Якуб Пьотровски, след което стреля от дистанция, Серджио Падт не се намеси по най-добрия начин, топката мина между ръцете му и влезе във вратата му. 

Лудогорец отново намали пасива си на един гол в мача в 75-ата минута. Рик Джонатан стреля от около 20 метра и прати топката в долния десен ъгъл на Клаудио Браво, който не се намеси по най-добрия начин. 

Лудогорец получи страхотна възможност да изравни резултата в третата минута на добавеното време на мача, когато Каули Оливейра подаде на Дени Гропер, който преодоля играч на Бетис и бе сам срещу Клаудио Браво, но стреля встрани от десния страничен стълб в аут.


Бетис - Лудогорец 3:2
1:0 Луис Енрике 25
2:0 Хоакин 40
2:1 Десподов 45+1
3:1 Каналес 59
3:2 Рик Джонатан 75

Състави:

Бетис: Браво, Руибал, Фелипе, Гонзалез, Миранда, Акоукоу, Гуардадо, Луис Енрике, Каналес, Хоакин, Вилиан Хосе

Лудогорец: Падт, Сисиньо, Вердон, Недялков, Витри, Каули, Пиотровски, Мануел Шоу, Десподов, Текпетей, Тиаго

Рома - ХИК 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки