1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Лудогорец зацикли в нападение

Лудогорец зацикли в нападение

За първи път от 10 години тимът не разполага с изявен голаджия

Лудогорец зацикли в нападение

Злощастната загуба с 0:1 от Бетис след куп пропилени възможности затвърди тенденцията, че за първи път от 10 години насам Лудогорец няма изявен голаджия. След първата си кампания в елита, когато в ролята на „фалшива“ деветка често влизаше Емил Гъргоров, орлите неминуемо разполагаха с централни нападатели, които представляваха константна заплаха за противниковите отбрани, респектираха съперника и се отличаваха с голям брой голове. Сега такъв играч липсва.

Първи ярка следа на върха на атаката остави Роман Безяк, който бе привлечен през лятото на 2012-а и въпреки че се нуждаеше от няколко месеца за адаптация, имаше ключова роля в достигането на 1/8 финал в Лига Европа и първото участие на тима в груповата фаза на Шампионската лига. Веднага след неговото напускане под прожекторите застана Клаудиу Кешеру, който се превърна в най-резултатния чужденец в родния елит, а румънецът бе подобаващо заместен от Пиерос Сотириу. През това лято обаче кипърецът остави дупка, която двамата южноамериканци Игор Тиаго и Матиас Тисера така и не успяват да запълнят.

Те пристигнаха в Разград през зимата и се очакваше до лятото да се приспособят към обстановката у нас и поне един от тях да влезе в обувките на Сотириу като основен стрелец на тима. Това обаче така и не се случва, като представянето на двамата е посредствено. От Тиаго и Тисера се очаква много повече предвид заплатите, които получават. Двамата не успяват да покажат постоянство и се задоволяват само с проблясъци. Затова и Анте Шимунджа е принуден да прави постоянни ротации, чакайки някой да „захапе“ титулярното място. Срещу Бетис той избра да започне Тиаго, който обаче пропиля една от най-добрите атаки на тима, като при ситуация двама на един избърза с паса към Текпетей. Проблемът е, че Тисера не вдъхва по-голямо доверие от бразилеца, а Лудогорец сериозно зацикли на върха на атаката.

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев

Генчев спира войната с ЦСКА

Аз одобрявам постовете във фейсбук страницата ми

Хебър нападна елитен съдия, не искат да им свири повече мачове

Станимир Тренчев си навлече гнева на отбора от Пазарджик

Крумовград победи с 2:0 и наля още масло в огъня на Локо Пловдив (ВИДЕО)

"Смърфовете" записаха пети мач без победа