Милан още не може да се разбере за новия договор на титуляр

Исмаел Бенасер иска 4.5 милиона евро на година, за да остане на "Сан Сиро"

Милан още не може да се разбере за новия договор на титуляр

Милан все още не може да се разбере с халфа Исмаел Бенасер за подновяване на договора му. Двете страни са имали поредна среща помежду си в сряда, но и тя не е довела до желания резултат, разкрива трансферният експерт Алфредо Педула.

Агентът на Бенасер Енцо Райола се е срещнал с директорите Паоло Малдини и Фредерик Масара в базата на Милан, където е прекарал около 90 минути. След разговорите е станало ясно, че те все още имат доста разминавания помежду си и са далеч от подписване на нов договор.

Настоящият контракт на футболиста е до лятото на 2024 година, като той получава около 2,5 милиона евро на сезон. Желанието на алжиреца обаче е заплатата му да стане 4,5 милиона на сезон, докато предложението на Милан е за 3,8 милиона евро на сезон. Разликата не е чак толкова голяма, така че има надежда двете страни да стигнат до компромис.

25-годишният Бенасер е юноша на Арсенал, като през 2017 година е привлечен в Емполи, а две години по-късно преминава в Милан за 17,2 милиона евро. До момента той има 126 мача, 4 гола и 8 асистенции за "росонерите". От клуба бързат да го обвържат дългосрочно, тъй като към него има доста сериозен интерес от няколко от английските грандове, сред които Манчестър Юнайтед, Челси, Ливърпул и Арсенал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки