РАЗКРИТИЕ: Левски продължава да се издържа от феновете

Вижте подробности

РАЗКРИТИЕ: Левски продължава да се издържа от феновете

Председателят на Управителния съвет (УС) на сдружението „Левски на левскарите“ Димитър Костадинов даде интервю за предаването „Арена спорт“, в което говори за помощта, която той и останалите членове на сдруженито могат да осигурят на „Синия клуб“ в борбата му за оцеляване.

Костадинов заяви, че към този момент Левски не е зависим от „Левски на левскарите“ и разясни колко е важно хората да станат част от сдружението.

„Не мога да кажа, че към момента ПФК Левски е зависим от „Левски на левскарите“. Нашата идея е да обединим колкото се може повече левскари, за да осигурим по-голям финансов ресурс и да бъдем по-значими като финансова помощ за клуба, когато той се нуждае от това. Левскарите станахме прословути с тези кампании за спасяване на любимия си клуб. Още в началото на миналата година иницирахме кампанията „Левски е вечен“, която постигна неочаквани дори за нас резултати и то след първата кампания през 2020 година, когато събраната сума беше около 6 милиона лева. В момента мисля, че събраните средства са около 8-9 милиона. Искам обаче да кажа, че има съществена разлика между това да си участник в кампания и в сдружение. И двете са с цел събиране на средства, но кампанията се иницира, провежда се и отшумява, докато участието в сдружението е един дълготраен ангажимент. Чрез членския внос в сдружението, който при нас е 200 лева на година, се натрупват средства, които да се използват по ценни за клуба направления. Аз вярвам, че левскарите разполагаме с десетократно по-голям потенциал от това, което сме направили до момента“, започна Костадинов.

Председателят на УС на сдружението разкри още, че от „Левски на левскарите“ са напълно готови да влязат и в управлението на клуба, ако получат 10-те% от акциите, които в момента се държат от „Тръст Синя България“.

„За Левски да бъде ръководен от подобно сдружение не е нищо ново, тъй като клубът е бил учреден по подобен начин. Финансовият ресурс, с който и в момента Левски се издържа се осигурява от привържениците. Веднъж чрез вече споменатите кампании и втори път през спонсорите на клуба, които на практика осигуряват продукти за феновете. Това не е нищо нечувано в световен мащаб, а в Германия дори е законово установено, че 51% от акциите на клубовете са в ръцете на фенски структури. Ние сме готови да влезем в управлението на клуба. На последното заседание на „Тръст Синя България“ дори беше гласувано техните 10% от акциите да бъдат прехвърлени към нашето сдружение“, сподели той.

Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки