Алегри: Лига Европа е пътят ни към ШЛ

Треньорът на Ювентус говори преди мача с Нант в четвъртък

Алегри: Лига Европа е пътят ни към ШЛ

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази надежда, че отборът ще успее да спечели Лига Европа, с което да си осигури участие в следващото издание на Шампионската лига. “Старата госпожа” започва участието си в турнира утре с домакински мач срещу Нант от елиминационните плейофи. 

“Утре започва Лига Европа, която е евротурнир. Бяхме елиминирани от Шампионската лига, но ЛЕ може да е пътят ни до следващото издание на ШЛ. Предстои ни плейоф с Нант, след който идват осминафиналите, като ще се опитаме да изминем целия път. Отпадането от Шампионската лига ни огорчи и ядоса. Не е лесно да играем в Лига Европа и да я спечелим. Нант допусна само една загуба в последните си десет мача - от Марсилия, като в тях записа шест сухи мрежи. Те имат бързи и технични играчи. Искам да изпратя прегръдка на техния футболист (Игнатиус Ганаго - б.р.), който загуби дъщеря си преди няколко дни. Утре трябва да поставим основите, за да можем да отидем в Нант с добра преднина. Фокусирани сме върху настоящето, правим малки стъпки. Това трябва да е силата ни оттук до края и да не я губим. В първенството, за Купата и в Европа. Трябва да работим и да подобрим някои нещо като контрола върху топката, както и да се опитаме да наваксаме възможно най-много точки в първенството.

Дали е добре, че ще играем в четвъртък? Европа ни дава възможност да запълним календара ни. Скучно е да не играеш цяла седмица. По-добре е да играеш сряда-неделя или в нашия случай неделя-четвъртък. Футболистите ни се възстановяват, като дълбокият състав ни позволява да играем. Петте смени също помагат, но да играем в четвъртък и неделя не е проблем. Играем, когато ни кажат. За мен утрешният мач е дебют в Лига Европа. Още една причина да уважавам Нант. Тези момчета показват, че са отбор, така че се нуждаем от отдаденост и респект. Хуан Куадрадо ще бъде в групата, въпреки че не е 100% готов. Леонардо Бонучи също ще бъде извикан, за да усети отборната атмосфера. Така че всички са на разположение, освен Кайо Жорже и Пол Погба, за когото се надяваме да е готов възможно най-скоро. Той все още изостава и трябва да го следим всекидневно, докато прави малки стъпки. Не споменах Аркадиуш Милик, който продължава да се възстановява”, коментира Алегри на днешната си пресконференция.

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки