Шави иска пет трансфера през лятото

Наставникът на Барселона вече планира летните сделки

Шави иска пет трансфера през лятото

Въпреки катастрофалната финансова ситуация през последните месеци, Барселона успя да сформира отбор, който играе добре в Ла Лига досега през този сезон и е на път да си върне шампионската корона в испанския футбоол.

Президентът на каталунците Жоан Лапорта и треньорът Шави Ернандес вече започнаха подготовка за предстоящия летен трансферен прозорец, в който според техните планове е необходимо да бъдат ангажирани пет нови имена, които да запълнят дупките в тима. 

Намерението е през следващия трансферен период да бъдат привлечени петима футболисти, като приоритет са подсилванията във всички линии на тима.

Първото подсилване е в центъра на защитата, като сред потенциалните кандидати за преминаване на “Камп Ноу” се сочат Иниго Мартинес и Еван Н'Дика. Според някои германски издания, Н'Дика вече е подписал предварителен договор с „блаугранас“.

Шави също търси ново име на позицията десен бек, като първи в списъка с желания е Бенжамен Павар от Байерн, докато конкуренцията за позицията на дефанзивен играч в халфовата линия е по-ожесточена. Първият вариант е Илкай Гюндоган от Манчестър Сити, а вторият е Н'Голо Канте. И двамата ще имат статут на свободни агенти, което означава, че Юри Тилеманс от Лестър е с по-малко шансове.

За атаката са предвидени две подсиления, които да запълнят празнината с напускането на Мемфис Депай, но не е изключено в края на сезона Барселона да продаде Феран Торес и Ансу Фати.

Като първа опция се разглежда Яник Караско от Атлетико Мадрид, но изглежда изборът в атака за Барселона тепърва предстои.

За да се реализират желанията на ръководството на клуба обаче е необходимо по-нататъшно подобряване на финансовото състояние, като първостепенно ще бъде намаляването на бюджета за заплати, за да се изпълнят условията за финансов феърплей и разрешение за регистрация на нови играчи.

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

Черно море гостува в Ловеч на Апоел (БШ)

Това съобщиха от израелския клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки