НЕВИЖДАНО: Ливърпул опозори Юнайтед – 7:0 (ВИДЕО)

Исторически срам за „червените дяволи“ след рекордна загуба в дербито

НЕВИЖДАНО: Ливърпул опозори Юнайтед – 7:0 (ВИДЕО)

Ливърпул се подигра с Манчестър Юнайтед и спечели голямото дерби на английския футбол с рекорден в историята резултат – 7:0.

Невижданият срам за „червените дяволи“ дойде на „Анфийлд“ в сблъсък от 26-ия кръг на Висшата лига, в който всеки от тримата нападатели на мърсисайдци – Мохамед Салах, Дарвин Нунес и Коди Гакпо – се разписа по 2 пъти, а веднъж вкара и появилият се като резерва Роберто Фирмино.

Така Манчестър Юнайтед понесе най-тежката загуба не само в дербито, но и изравни антирекорда си във всичките си срещи до момента (след 0:7 от Блекбърн през 1926 година, от Астън Вила през 1930-а и от Уулвърхемптън през 1931-а), докато Салах се превърна в единствения играч на Ливърпул, вкарал в 5 поредни срещи с „червените дяволи“.

Той вече е и водещият реализатор за клуба си в историята на Висшата лига със 129 попадения, изпреварвайки легендата на клуба Роби Фаулър. Египтянинът е и първият футболист на мърсисайдци с 13 гола в общо12 мача срещу „червените дяволи“.

Освен това, за първи път от 1908 година насам трима футболисти на Ливърпул вкарват поне по 2 гола срещу Манчестър Юнайтед.

Домакините вкараха само един през първото полувреме, но добавиха още шест през вторите 45 минути.

Манчестър Юнайтед бе близо до попадение чрез Бруно Фернандеш в 27-ата минута, когато той с глава прати топката вдясно от вратата на домакините. В 42-ата попадение на Каземиро за гостите не бе зачетено заради засада, а само минута по-късно, в 43-ата Ливърпул поведе с 1:0 с гол на Коди Гакпо. Анди Робъртсън подаде към Гакпо, който от близко разстояние прати топката в мрежата на Давид де Хеа.

След почивката мърсисайдци напълно доминираха. Още в 47-ата минута Дарвин Нунес покачи на 2:0, а само три минути по-късно Мохамед Салах намери отлично Коди Гакпо, който направи резултата 3:0 с второто си попадение в двубоя.

Ибрахима Конате пропусна нова възможност за Ливърпул в 58-ата минута, а в 66-ата Салах сам се разписа за 4:0.

Маркъс Рашфорд удари греда за Манчестър Юнайтед в 73-ата минута, което бе и най-доброто положение за гостите през второто полувреме преди напълно да се сринат в срещата. Дарвин Нунес добави втори гол на сметката си в 75-ата минута, а в 83-ата и Мохамед Салах бе точен за 6:0.

Впечатляващото 7:0 оформи влезлият като резерва бразилец Роберто Фирмино в 88-ата минута на мача след прецизно подаване от Салах.

Така Манчестър Юнайтед понесе унизително поражение и остава на трето място с 49 точки като изостава с цели 14 от лидера Арсенал. Ливърпул, от своя страна, направи решителна крачка към топ 4 и вече има 42 пункта, със само 3 по-малко от четвъртия Тотнъм, който е изиграл и с мач повече.

ЛИВЪРПУЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 7:0
1:0 Коди Гакпо (43)
2:0 Дарвин Нунес (47)
3:0 Коди Гакпо (50)
4:0 Мохамед Салах (66)
5:0 Дарвин Нунес (75)
6:0 Мохамед Салах (83)
7:0 Роберто Фирмино (89)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робертсън, Фабиньо, Хендерсън (к), Харви Елиът, Коди Гакпо, Мохамед Салах, Дарвин Нунес;

Треньор: Юрген Клоп;

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Дало, Мартинес, Варан, Шоу, Фред, Каземиро, Бруно Фернандеш (к), Антони, Рашфорд, Вегхорст;

Треньор: Ерик тен Хаг.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки