В Пловдив: Ботев се сбогува с Коматево

„Никакво отчаяние, битка докрай“, наредил Херо на Спартак Вн

В Пловдив: Ботев се сбогува с Коматево

Ботев Пд се сбогува с Коматево.

Днес канарчетата ще изиграят последния си шампионатен мач на клубната база. От 14:45 часа жълто-черните приемат Спартак Варна. За следващото домакинство с Левски на 29 април (събота) Ботев се завръща на „Колежа“, който вече е почти готов и в сряда ще получи Акт 16.

Ходенето по мъките продължи малко над 9 години. На 23 февруари 2014-а се изиграва първия официален шампионатен мач на базата в „Коматево“. Жълто-черните“приемат шампиона Лудогорец. По това време ръководството на пловдивчани вече е взело решението изграждането на новия стадион „Христо Ботев“ да не става трибуна по трибуна, както беше първоначално планирано. „Колежа“ е съборен изцяло, а надеждите тогава са, че най-късно до 2 години канарчетата отново ще се върнат там. Мачът с разградчани завършва 2:2, като и двете попадения за домакините бележи новото попълнение Юнес Хамза (14, 52), който дебютира в родния елит. За тима от Разград се разписват Козмин Моци (23) и Върджил Мисиджан (63).
Наставникът Бруно Балтазар пък направи 100 дни начело на Ботев, в които записа по-добър актив от Азрудин Валентич в първите му 7 мача в елита.

Спартак Варна пък ще се опита да спре пропадането. Соколите записаха 4 поредни загуби и мисията им за спасение стана още по-трудна. Затова днешният двубой за Херо и възпитаниците му е повече от задължителен, пише „Тема спорт“, а „Мач Телеграф“ разкрива, че самият треньор е заявил пред играчите си: „Никакво отчаяние! Има още мачове, длъжни сме да се борим докрай и ще се постарая да го направим”. Както е известно, „соколите” претърпяха тежък шамар – 0:4 от Берое у дома. И сега трябва да гонят дивото, както се казва, в гостуването на Ботев Пд.

Освен това, Херо ще трябва да се бори и срещу историята. Макар и да минава за един от традиционните отбори в елита, Спартак не може да се похвали дори с 1 победа извън „Коритото”. А сега му предстои двубой, който може да обърне битката за оцеляването, срещу съперник, който е сред най-безмилостните домакини – Ботев Пд. Добрата новина за феновете на Спартак, които малко се отдръпнаха от отбора след шамара на Берое, е свързана с кариерата на Херо до момента. Треньорът има 2 победи там, но като треньор на Лудогорец. И те са доста изразителни – 3:1 и 4:2! След това начело на Берое записа загуба с 1:3 и равенство 3:3.

Старши треньорът на Спартак (Вн) – Димитър Димитров – Херо – може да се похвали със серия от 7 седем поредни мача, в които си е тръгвал като победител от стадион „Христо Ботев”, където до 2013 година играеха „канарчетата”. Той стартира като треньор на Нефтохимик – 1:0 (сезон 1996/97), след това продължих 3:2 като начело на Литекс (97/98), както с 2:1 с Левски (99/00). Херо нямаше грешка и с Велбъжд 4:1 през сезон 2000/01. Още по-ценен обаче е успехът му като треньор на вечния съперник – Локомотив. Той бе с 2:1, а през 2003/04 би с 3:0 отново с Нефтохимик.

С Черноморец Димитър Димитров успя да увеличи успешните си мачове с още два. Равенството 1:1 през ноември 2007 година обаче стои като дупка между успехите му, защото през следващото първенство успя да излъже „канарчетата” с 1:0.

Последваха обаче 3 визити, в които яде бой в Пловдив. А един от тези мачове, на 24 ноември 2013 година, със сигурност му държи още влага – 1:6!

Юлиян Ненов се завърна в Локо София

Крилото парафира за 1 година със столичани

„Соколите“ търсят бекове

Към момента Александър Томаш има на разположение само Дмитро Семенив

Берое отмени контролата със Спартак Плевен

Проверката с ЦСКА остава по план

Трима напуснаха Локомотив София

"Железничарите" обявиха раздялата с Даниел Ками, Калоян Кръстев и Кевин Маи

Крумовград се подсили със Станислав Работов

22-годишният бранител е четвъртото попълнение в лятната селекция на Крумовград

Иван Василев продава Локомотив (София)?

"Има много неща като опции", заяви той

Ботев Враца привлича бивш играч на Левски

Деян Лозев ще подсили врачани

ЦСКА по следите на нападател от Кайезерслаутерн

Ричмънд Тачи умее да играе и като дясно крило

ИЗВЪНРЕДНО: Левски взима хърватски вратар

Ребусът на врата на "сините" изглежда е решен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки