Безличен Левски надви Шкупи с гол в 100-та минута (ВИДЕО)

"Сините" продължават в квалификациите с 3:0 общ резултат

Безличен Левски надви Шкупи с гол в 100-та минута (ВИДЕО)

Левски продължава напред в квалификациите на Лигата на конференциите, след като победи с 1:0 северномакедонския Шкупи. Родният тим стигна до късен гол в 100-та минута чрез Марин Петков, а миналата седмица "сините" победиха с 2:0 в западната ни съседка.

Левски създаде първото опасно положение в мача в четвъртата минута. Жереми Петрис нанесе тежък удар от над 20 метра, но врататят изби, топката стигна до Джавад Ел Джемили, който също шутира от дистанция, но не уцели вратата.

В осмата минута Левски имаше претенции за дузпа за игра с ръка, след като Риакрдиньо нанесе удар с глава и бе блокиран, но се оказа, че топката е срещнала рамото на играч на гостите.

Уелтон направи отличен пробив в 34-ата минута, след като сам отне топката, а в централния кръг бе брутално изритан от Адем Али, който получи жълт картон. За щастие, бразилецът успя да продължи участието си в двубоя.

Шкупи продължи да играе грубо и в началото на втората част. В 49-ата минута Кевен влезе брутално в краката на Цунами и получи жълт картон. Николай Костов извърши две промени в 56-ата минута, когато на терена се появиха Марин Петков и Илиян Стефанов, съответно на местата на Роналдо и Рикардиньо.

В 73-ата минута на мача главният съдия Лионел Тшуди се контузи и напусна терена, като се насочи директно към съблекалните, като видно изпитваше болка при напускането на терена, което наложи в ролята на главен съдия да влезе четвъртия рефер Лукас Фяндрих.

Минута преди края на редовното време Реналдо Сифъс бе изведен очи в очи с Пламен Андреев, който сложи добре десния си крак и спаси вратата на "сините". Андреев отново се справи отлично в първата минута от добавеното време при нов изстрел на ямаеца, който направи страхотен пробив и стреля от малък ъгъл в тялото на талантливия млад вратар.

Левски излезе напред в резултата в десетата минута от добавеното време, когато след разбъркване пред наказателното поле на Шкупи Марин Петков изстреля бомбен удар от далечна дистанция и не остави никакви шансове на вратаря. Петков свали фланелката си и получи жълт картон, но това не бе важно, след като с този гол се оформи крайното 3:0 от двата мача и Левски продължи!

В следващия кръг Левски ще се изправи срещу Апоел Беер Шева. 

Левски - Шкупи 1:0
1:0 Марин Петков 90+10

Стартови състави:

Левски: 1. Пламен Андреев, 2. Жереми Петрис, 5. Келиан ван дер Каап, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами, 11. Джавад Ел Джемили, 8. Андриан Краев - к, 27. Асен Митков, 7. Роналдо, 9. Рикардиньо, 17. Уелтон 

Шкупи: 1. Артан Илязи -к,  5. Кристиян Тошевски, 96. Дарко Илиески, 42. Михал Пинтер, 7. Арби Воша, 37. Албер Диен, 8. Адем Али, 88. Кевен, 3. Блертон Шей, 29. Реналдо Сифъс, 77. Суад Саити 


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки