Пламен Константинов: Сега най-важното е да се класираме за осминафинал

Вижте какво каза треньорът на България след загубата от Хърватия

Пламен Константинов: Сега най-важното е да се класираме за осминафинал

Пламен Константинов беше видимо разочарован от загубата на България с 1:3 от Хърватия на Европейското първенство. Треньорът ни говори пред официалния сайт на БФ Волейбол.

„Изпуснахме инициативата – коментира Константинов. - Това стана благодарение на хърватите, които ни натиснаха на начален удар. Това беше проблемът във втория гейм. Дадохме много директни точки на един подреден отбор с добри състезатели. Казах и вчера, че този тим е недооценен от хората, които не са запознати със състава на Хърватия. Имат играчи на най-високо ниво и го показаха. Този мач даваше и за нас, и за тях класиране на осминафиналите. Те го изиграха по-майсторски. Не можахме да отговорим. В третия гейм опитахме да стабилизираме посрещането. Нашата атаката не беше това, което очаквахме. Опитахме да завъртим всички варианти. Имаше и лека умора. Имаше спад в тонуса у някои. Дадох възможност на по-свежи състезатели да влязат и да обърнат. Имахме моменти в четвъртия гейм. Ако бяхме успели при 21:22... Това беше моментът за връщането в гейма и мача. За съжаление загубихме. Трябваше поне до тайбрек да стигнем.

Концентрацията също се тренира. Имаме такива слабости на тренировки и това се пренася и в мачовете. Концентрацията не е даденост. Тя е нещо сложно и трябва да задържиш вниманието си от началото до края на гейма. Мач след мач информацията натежава върху играчите. До някаква степен е свързано с опит, с игрова система. От тази година сме добавили някои неща, които на моменти ги работят добре, но на други излизат от системата. Трябва да ги връщаме бързо. Това пак е урок. Няма лесен мач. И в нашия поток, и в другия поток, с който се пресичаме, всичко ще се решава до последния момент с изключение на първото място. Не се знае дори как ще се наредят отборите в решетката за преките елиминации. Състезателите трябва да починат физически и психически. Трябва да се възстановим.

Първият етап и най-важен етап е да се класираме на осминафинал. Второто е да избегнем Франция. Ако бяхме стигнали до тайбрек днес, можеше да правим избор.

Хърватия има по-опитни играчи от нас. Изиграха професорски мач. Ние не успяхме да отговорим. Техните слабости са повече в центъра на блок, а не в краищата. Това го показаха и с Украйна. Ние не използвахме техните слабости. А ние атакувахме на силните им страни. Трябва да се научим да сме дисциплинирани."

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

Лоренцо Мичели oпредели състава на България за Лигата на нациите

Двубоите на България започват на 14 май и ще продължат до 20-ти

Дебютът на Бленджини пред родна публика

Италианецът извезда България в контрола срещу Естония

България загуби от Украйна във втората контрола

Волейболистките ни се подготвят за Лигата на нациите

БФВ с важно решение за националните отбори

Вижте подробности

Задължителна двойка по плажен волейбол за елитните ни отбори

Изискването влиза от догодина

България без титулярните си посрещачи в Лигата на нациите

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки