Решение на Костов - нож с две остриета

Дългата ваканция в Левски крие своите опасности

Левски излезе във ваканция след драматичния успех над Хебър. Старши треньорът Николай Костов даде команда "Свободно" на играчите, пускайки ги в почивка за седмица. От успеха в неделя до следващото събиране на отбора, което е в последния ден от настоящата седмица, голяма част от играчите ще могат да прекарат повече време със семействата и приятелите си. 

Решението на Николай Костов обаче е нож с две остриета и може да има своите последствия, ако нещата се объркат. Първо, важно е да се уточни, че част от отбора ще продължи да бъде в тренировъчен режим. Причина за това са многото национали. Ангажименти имат Кристиан Димитров, Патрик-Габриел Галчев и Андриар Краев с България. В същото време Хосе Кордоба бе извикан за Панама, а Жереми Петрис ще играе за Мартиника. С младежите пък са Пламен Андреев и Асен Митков.

Всички оснанали са свободни да правят, каквото пожелаят. Някои се прибраха в родината си, други отидоха на ваканция, но с условието, че имат програма, която трябва да спазват. Проблемът е, че още в неделя на "Георги Аспарухов" спешно трябва да се настроят за мач от вътрешния шампионат. Именно "сините" ще дадат тон на рестарта в Efbet Лига, след като имат отложен с Пирин двубой у дома. Той е в четвъртък. И това кара част от привържениците да се притесняват, че почивката може и да не роди шампиони, както гласи максимата.

Отношение по темата с ваканцията в Левски взе и легендата Михаил Вълчев. Той призна, че решението на Костов е странно и крие опасности.

Аз съм от по-старото поколение, но си мисля, че е доста дълга тази ваканция - коментира бившият нападател пред "Мач Телеграф". - Те една седмица ще почиват. Вероятно има причина, това е решение на треньорите. Тези играчи, които не са ангажирани с националния отбор, какво ще правят? Уелтън дори до Бразилия се прибра. Имат индивидуални програми, но дали ще ги спазват е друг въпрос. Ние едно време също имахме, ама колко ги спазвахме също е друг въпрос. Трябва игрова обстановка според мен. Предполагам, че програмите са добри. Трябва да има контрол над играчите."

Тежестта на решението пада изцяло върху Костов и неговият щаб. А в момента те се радват на абсолютно доверие от Наско Сираков и ръководството. Обяви го лично мажоритарният собственик в обръщение към феновете. Резултатите пък ще покажат доколко подходът на треньора е правилен, а думите на критиците - основателни!

Още от Коментари

Джокович с поредна стъпка към политиката и вечността

Колкото виновни за кръвопролитията са БФС, толкова и опозицията!

Пожалиха Левски след ранен фен и десетки ракети в сектора за гости

При други обстоятелства дебютът на селекционера можеше да бъде оценен по-достойно

"Сините" все по-далеч от топ 3

Кой стои зад декларацията на Сираков?

Лудогорец вече има победи над отбори от всички балкански държави

"Червените" бяха брутално подпрени във Велико Търново

Положителните резултати от домакинствата са видими

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки