Гуардиола и Уокър оптимисти преди старта в ШЛ

Пеп смята, че Манчестър Сити може да защити титлата си

Гуардиола и Уокър оптимисти преди старта в ШЛ

Манчестър Сити може да запази титлата си в Шампионската лига по-лесно, отколкото продължиха усилията на тима да спечелят най-голямата клубна надпревара в Европа, каза мениджърът Пеп Гуардиола.

Сити взе първата си титла в Шампионската лига с победа с 1:0 над Интер Милано в Истанбул през юни, слагайки край на години разочарование и загубени полуфинали и финали в надпреварата.

Запитан за шансовете на тима да запази трофея преди старта на новия сезон в група "G" като домакин на Цървена звезда (Белград), Гуардиола каза, ще очаква да бъде по-лесно.

"Ще бъде по-лесно. Най-трудно се печели първата титла. За нас е невероятно, но имаме само една", добави той.

Гуардиола заяви още, че играчите му не трябва да се чувстват спокойни.

"Утре е само първата стъпка. Ще се опитаме да вземем първите три точки. Важно е играчите да не се чувстват много спокойни. За нашия клуб да спечели Шампионската лига е невероятно, но в историята колко клубове са спечелили една Шампионска лига? Много. Не сме направили нищо специално само с една, но сме невероятно горди", допълни мениджърът.

Гуардиола каза, че контузените Джак Грийлиш, Джон Стоунс и Матео Ковачич, които пропуснаха победата с 3:1 срещу Уест Хям в събота, няма да бъдат на разположение и във вторник.

"Мисля, че се подобряват, но няма да са на терена утре. Надяваме се за Нотингам Форест във Висшата лига в събота или предстоящите мачове да се случи, защото имаме нужда от тях. Нямаме голям състав в този момент, но това е. Вижте как се представяме без тях в последните мачове. Надявам се скоро да се върнат, защото имаме нужда от конкуренция в състава", добави Гуардиола.

Манчестър Сити също спечели Висшата лига и ФА Къп, за да постигне требъл през миналия сезон, но въпреки този успех английският десен бек Кайл Уокър каза, че в отбора не липсва мотивация.

"Нашата работа е да бъдем мотивирани. Ние сме в огромен клуб с причина. Мениджърът иска да печелим повече, той не се задоволява с второ място и ние трябва да следваме стъпките му. Това, което направихме, вече е в миналото, идва нов сезон. Мениджърът начерта план и ни постави в подножието на планината, която трябва да я изкачим отново. Са се бориш отново е това, което отличава добрите отбори от страхотните отбори", заяви Уокър.

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

Черно море гостува в Ловеч на Апоел (БШ)

Това съобщиха от израелския клуб

Две български съдийски бригади на старта в Европа

Наши рефери ще ръководят мачове от първия кръг на квалификациите през юли

Съдии от Шотландия и Украйна за Ботев в Лига Европа

Вижте подробности

Съдии от Германия и Хърватия за Лудогорец в Европа

Ясни са нарядите за първия кръг на квалификациите за ШЛ

Челси с колосална оферта за нападател

Исак може да премине на "Стамфорд Бридж"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки