Фратрия (Варна) представи 7 нови попълнения

Новакът във Втора лига с ударна селекция

Фратрия (Варна) представи 7 нови попълнения

Новакът във Втора лига Фратрия (Варна) представи седем нови попълнения днес, които ще подсилят тима за дебютното участие при професионалистите. Фратрия завърши на 2-о място в Североизточната Трета лига, с равни точки с победителя Лудогорец III, който обаче няма право на промоция.

През новия сезон в професионалния футбол Фратрия ще домакинства на стадиона в Албена, а в първия кръг точно там ще гостува Добруджа (Добрич) в регионално дерби.

Вратар, двама защитници, дефанзивен халф, крило и двама нападатели подсилват формацията на треньора Емануил Луканов. Отделно от това, още един играч в момента кара проби и при успешен завършек, ще бъде представен като ново попълнение.

Най-известното име сред сред новите е бившият национал и направил име в Черно море (Варна) и ЦСКА Георги Китанов. 29-годишният Китанов е роден в Благоевград, но от малък със семейството си се мести в Морската столица. За последно футболистът бе част от тима на Флориана в Малтийска висша лига. Преди това е играл е в румънските отбори Петролул (Плоещ) и Астра (Гюргево). В българските - Черно море и ЦСКА-София. Носител на Купата и Суперкупата на България с Черно море и Купата на Малта. Бивш играч на Национален отбор на България.

Останалите нови попълнения са:

Димитър Буров (26 години, защитник - ляв бек) - роден в София. За последно беше част от тима на Монтана във Втора лига. Носител на Купата на България през 2018 г. със Славия (София). Бивш играч на Национален отбор на България U21.

Емил Янчев (25 години, дефанзивен халф) - роден във Варна. Започва да тренира футбол в ДЮШ на ПФК Черно море. За последно футболистът бе част от тима на Монтана. Преди това е играл в Локомотив (Пловдив), Пирин (Благоевград) и Дунав (Русе). Бивш играч на Национален отбор на България U19.

Александър Ангелов (22 години, централен защитник) - роден в Ловеч, продукт на местната школа, за последно играл във Втора лига за този клуб.

Илиан Капитанов (32 години, нападател – крило) – роден в Добрич, а неговият последен отбор също е Литекс (Ловеч), като преди това е играл както в Добруджа, така и за Черно море (Вн).

Също в атаката играе и Денислав Ангелов – на 23 години, роден в Провадия. За последно футболистът бе част от тима на Етър. Преди това е играл в Добруджа (Добрич), Черно море (Варна), ЦСКА 1948. Бивш играч на Национален отбор на България U21.

18-годишният Георги Лазаров е от Пловдив, за последно носи екипа на Спартак (Пловдив) в Югоизточната Трета лига. Преди това е тренирал в школата на Ботев (Пловдив).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки