Милан Борян отново е вариант за вратата на Левски

Бившият страж на Лудогорец разтрогна с Цървена звезд

Милан Борян отново е вариант за вратата на Левски

Милан Борян отново е опция пред Левски. Причината е, че бившият вратар на Лудогорец най-накрая разтрогна договора си с Цървена звезда. Двете страни си стиснаха ръцете и прекратиха взаимоотношенията си. Така 36-годишният страж може да премине в бъдещия си клуб като свободен агент.

Сърбинът, който е национал на Канада, имаше договор с Цървена звезда за още два сезона. Той обаче бе скъсан при следните условия - Звезда ще продължи да плаща заплатата на вратаря за следващата кампания, а вратарят опрощава тази за втората. Медиите съобщават, че той е получавал близо 1 млн. евро на сезон, но в тази цифра влизат и големи бонуси. Те също ще му бъдат платени от белградчани.Борян е изпратен като легенда на клуба, за който игра 7 години. През миналия сезон той бе под наем в словашкия Слован (Братислава), но този клуб не се възползва от опцията да го откупи. Милан има 309 мача за звездашите със 156 "сухи" мрежи. Спечели 6 титли и 3 Купи на Сърбия, 6 пъти участва в груповата фаза на евротурнирите - 2 в Шампионската лига и 4 в Лига Европа. Наред с това има 80 двубоя за националния отбор на Канада, за който дебютира през 2011 година.

Треньорът Станислав Генчев държи в състава да бъде привлечен опитен вратар, който да бъде титуляр, а покрай него да израстват младите Пламен Андреев и Иван Андонов. Клубът обаче удари на камък с набелязани опции. Борян бе скъп за "сините", но след като ще получава заплата и от Звезда, може да се съгласи на по-ниско възнаграждение на "Герена". Той няма да има проблеми както с аклиматизацията, така и с комуникацията.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки