Йорданеску: Целта ни е първото място в групата

„Не мислим за равенство срещу Словакия“, заяви румънският селекционер

Йорданеску: Целта ни е първото място в групата

Селекционерът на румънския национален отбор Едуард Йорданеску отхвърли предположението, че неговият отбор и Словакия ще играят за равенство в последната среща от група Е на Евро 2024 в сряда. Евентуално реми ще класира и двата състава за осминафиналите.

В другата последна среща от групата Белгия се изправя срещу Украйна. И четирите отбора имат по три точки, но Румъния оглавява групата преди последния кръг от срещите с най-добра голова разлика и Йорданеску вярва, че неговият отбор ще даде всичко от себе си за победата, за да завърши на първо място в групата.

"Не можем да контролираме какво говорят хората, но сме напълно концентрирани върху мача утре“, каза Йорданеску пред репортери.

"Играем, за да се класираме за фазата на елиминациите и искаме да завършим първи. Ако спечелим групата, поне теоретично, имаме известно предимство по отношение на допълнителни дни почивка и евентуално по-слаб съперник. Но най-важното е да се класираме, това е нашата основна цел. Това е исторически момент за националния отбор, момент, който е специален в нашите кариери", добави треньорът.

Румъния победи Украйна с 3:0 в първия си мач, но загуби с 0:2 от Белгия във втория. Йорданеску очаква сериозна съпротива от Словакия в третата среща.

"Словакия е един от най-добре организираните отбори на този турнир. Изучавах ги много в квалификациите и тук, в Германия. Техният треньор Франческо Калцона изгради ясна идентичност и балансиран отбор с опит.

Те имаха допълнителен ден почивка, но утре няма да ни интересува умората или напрежението, важно е само сърцето. Няма друг сценарий за нас, искаме да се класираме, независимо как.“

Румъния е достигала до елиминациите на Европейско първенство веднъж преди, през 2000 г., и шансът да повтори това постижение след 24 години ще направи битката във Франкфурт както психическа, така и физическа, според Йорданеску.

"Ако погледнете тяхната статистика, Словакия е много прецизен отбор, който има ясни механизми и много сложен начин на игра. Играчи, които балансират усилия и техника, и имат трима или четирима играчи, които са стълбовете на техния отбор.

Те са солиден отбор, емоционален отбор и това ще бъде психологическа битка. И двата отбора имат шанс да се класират, но и двата трябва да запазят хладнокръвие и да реагират на случващото се на терена", каза още Йорданеску.

Ван Дайк: Може би се надценяваме

„Мога да разбера напълно критиките“

Българка ще е делегат на осминафинала Англия – Словакия

Шефката на международния отдел на БФС с престижно назначение

Селекционерът на Грузия: Не сме готови да се приберем

Вили Саньол говори преди осминафинала с Испания

Германия играе трудно с Дания напоследък

Двата отбора са с по 1 наказан футболист преди осминафинала

Италия на тръни: Бастони не тренира

Халфът под въпрос за Швейцария

Нико Уилямс: Ние сме най-добрият отбор на Евро 2024

Крилото на Испания е оптимист за представянето на "Ла Фурия"

Дешан недоволен от Жиру на Евро 2024

Ветеранът не беше титуляр за Франция в нито един от мачовете в групата

Фоудън се завръща в лагера на Англия

Звездата на Манчестър Сити се прибра в Англия, заради раждането на третото си дете

УЕФА "уволни" испанския съдия от Евро 2024

Хил Мансано няма да води повече срещи на турнира

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки