Васил Колев: Да вземеш такъв вратар е кретенщина

Вижте коментара на спортния журналист

Васил Колев: Да вземеш такъв вратар е кретенщина
Спортният журналист Васил Колев не пропусна да коментира официалното обявяване на новия трансфер в Левски от днес. Става въпрос за вратаря Матей Маркович, който не впечатлява с кой знае каква визитка. 

Ето какво сподели популярният привърженик на "сините":
 
Изглежда като шега, ама не е.
Спрягаха все национални вратари - Наумов, Борян. Даже и някакъв хърватин сутринта (защото, когато спрягат национални вратари, медиите спекулират с национални вратари). Или Хоркаш, дето отиде в Лас Палмас.
И накрая идва този пич от Рудеш, последния в Хърватска, който го биеха наред. И получи 85 гола в 36 мача, като спечели само един от тях.
Чета биографията му: НК Загреб (посредствен), Рудеш (посредствен), ХАШК (посредствен), Челик Зеница(посредствен), Крупа (посредствен), Сараево (добър в посредствено първенство, 1 сезон), Земплин Михаловце (посредствен), Левадиакос (посредствен), Рудеш (посредствен). Юношеските, все посредствени, селски или квартални, не ги броя. Всеки фен с що-годе начална футболна култура ще вдене, че едва ли това е вратарят, който сме търсили цяло лято.
На почти 28 години е (без няколко дни) и никой отбор не го е забелязал. Но Левски го открива сега. И му дава даже тригодишен договор, толкова сме сигурни, че е попадение. (Уелтън не беше с тригодишен договор). Заплатата дори не си я помислям.
Не е справедливо да казвам, че няма качества, защото абсолютно нищо не ми говори. Ама да вземеш такъв вратар, който е получавал гол след гол последната година (средно по два на мач), за да дърпа напред Андреев и Андонов, е кретенщина. Не бях съгласен преди дни с мениджъра на Андреев, ама човекът ще се окаже прав. Имаш младежки национал на България, на 19 години е момчето. С близо 70 мача на елитно ниво в Левски. Ами дай му шанс! Едно е да сбъркаш на 19 години, друго е ако този хърватин сбърка още в първия мач. Щото в Рудеш едва ли някой е забелязвал грешките му, докато гледат гол след гол.
Направо се гаврят с Левски и изразходват бюджети, ама щом има кой да им се връзва...
Ако Станислав Генчев такова му е продължението след симпатиите в началото, ще бъде тежка катастрофа. Португалчето от втора дивизия на бека, минало през испанските села, също трудно ще е някакво откритие. Или пък Генчев (ако той прави селекцията) ще се окаже някакъв абсолютен Бог!
Същевременно някакви като Бастунов от всякакви селски отбори ни се мръщят... Бастунов! Сагата му върви от зимата, Кейн не напускаше Тотнъм толкова време.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки