Германия се изправя пред първото си сериозно предизвикателство на Евро 2024

Дания се явява поредното препятствие пред Маншафта

Германия се изправя пред първото си сериозно предизвикателство на Евро 2024

Германия се изправя срещу Дания в осминафинал на UEFA EURO 2024. Срещата е тази вечер от 22:00 часа на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд. 

Възпитаниците на Юлиан Нагелсман са един от фаворитите на турнира, но попаднаха в много тежък поток, в който са още Испания, Франция и Португалия. Бундестима спечели Група А в компанията на Шотландия, Унгария и Швейцария. Германците започнаха силно напредварата с две победи - 5:1 над "гайдарите" и 2:0 над маджарите. В последния си мач завършиха 1:1 срещу "кръстоносците", като изравнителното попадение падна в продължението и беше дело на Никлас Фюлкруг. 

Дания завърши на второ място в група С след три равенства - 1:1 със Словения и Англия и 0:0 със Сърбия. Отборът имаше равни показатели със словенците, но зае второто място заради по-предното място в ранглистата. 

Селекционерът на Маншафта Юлиан Нагелсман няма да може да използва един от основните си футболисти - Йонатан Та. Централният защитник е наказан. Добрата новина е, че неговият партньор в сърцето на отбраната Антонио Рюдигер поднови тренировки и по всичко изглежда, че ще играе. Очаква се мястото на Та да заеме Нико Шлотербек. Много е вероятно и Фюлкруг да получи титулярно място за сметка на неубедителния до момент Кай Хавертц. 

Аут за "червения динамит" е Мортен Юлманд. Халфът е с два жълти картона и е санкциониран за един мач. До последно под въпрос ще бъде звездата Кристиян Ериксен. 

Победителят от днешния сблъсък ще се изправи срещу Испания или Грузия. 

Главен съдия на мача в Дортмунд е Майкъл Оливър от Англия. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки