Селекционерът на Дания се надява да остане и за Мондиал 2026

Расмус Хойлунд се чувства виновен за отпадането

Селекционерът на Дания се надява да остане и за Мондиал 2026

Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд вярва, че е направил достатъчно, за да остане на поста си въпреки отпадането на Европейското първенство снощи след поражението с 0:2 от домакина Германия.

Две решения на системата за видеопомощ в полза на съдиите (ВАР) бяха срещу датчаните, което предупредели и поражението им. Но "червения динамит" в дълги периоди тормозеше домакините, дори им беше отменен гол. Датчаните също така се представиха доста солидно и срещу Англия, където не позволиха да бъдат победени. И на базата на тези два мача, Хюлманд гледа към Световното първенство през 2026-а година, което ще се проведе в три страни в Северна Америка – САЩ, Канада и Мексико.

"Направихме две добри Европейски първенства, на които се представихме наистина впечатляващо. И това не е само мое мнение. Освен това, все още имам договор с федерацията", каза 52-годишният специалист пред репортери при напускането на базата на тима.

"Ще анализираме всичко, което се случи. Ще говорим за това и във федерацията, ще представя нужния анализ и ще видим как можем да подобрим отбора в следващите турнири и срещи", обясни още датският треньор.

Реално договорът му е за още две години и действително включва класиране и участие на Мондиал 2026.

"Трябва да видим как да запазим феновете на наша страна. Бих искал отново да благодаря на всички наши привърженици, както на тези на стадиона, така и на останалите в Германия и Дания. Получих толкова много съобщения от хора, които ни подкрепят. Около 90% от хората ни подкрепят и са с отбора, което ме кара да съм горд".

Но хората, които искат оставката на Хюлманд, се фокусират върху Мондиал 2022 в Катар и сегашното отпадане. Те твърдят, че тимът е имал възможности да излезе от групата в Катар, но треньорът е виновен, че не се е случило. Същото е и сега – смята се, че при успех в групата, отборът е можел да избегне Германия на осминафинала.

Нападателят Расмсус Хойлунд пък заяви, че самият той се чувства виновен за отпадането.

Той написа в социалните медии, че е бил неподготвен за натиска, който предлага подобен турнир.

Хойлунд пропусна няколко положения срещу Германия в Дортмунд и си навлече критики от анализаторите на ITV Иън Райт и Рой Кийн.

"Честно казано, не знаех какво да очаквам от първото ми европейско първенство. До момента винаги просто съм подкрепял Дания на големи турнири, а да играя за този отбор е нещо, което не мога да опиша с думи", заяви нападателят на Манчестър Юнайтед, цитиран от агенция ДПА.

"Бях пренавит и исках повече от всичко да накарам сънародниците ми да се гордеят с нас. В едно от съобщенията ми до приятел обаче написах, че се чувствам донякъде виновен. Със смесени чувства съм, защото в същото време изпитвам гордост от това, че съм национал", допълни Хойлунд.

Австрия ще продължи победния си марш на Евро 2024

Вижте подробности

Турция търси реванш от Австрия

Арнаутович е фаворит да открие в последния осминафинал на Евро 2024

Нидерландия гони 5-и пореден успех над Румъния

Ще успеят ли „оранжевите“ и в Мюнхен

Буфон напуска Скуадра Адзура след провала на Евро 2024

Легендарният вратар е част от треньорския щаб на Лучано Спалети

Дешан каза още колко дълго Мбапе ще носи маска

"Той казва, че сякаш вижда нещата в 3D", заяви селекционерът на Франция

Френски национал напусна лагера на Евро 2024

Кингсли Коман се прибра, за да посрещне четвъртото си дете

Матияж Кек: Жал ми е за феновете

Селекционерът на Словения говори след отпадането от Португалия на Евро 2024

Коща: Това е най-добрият мач в живота ми

Героят на Португалия спаси три дузпи срещу Словения

Диого Коща счупи два рекорда след дузпите срещу Словения

Стражът на Португалия беше непробиваем от 11-те метра

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки