1. Novsport
  2. Тенис
  3. Синер прегази Фриц и вдигна US Open (ВИДЕО)

Синер прегази Фриц и вдигна US Open (ВИДЕО)

Италианецът спечели втория си Голям шлем този сезон

Синер прегази Фриц и вдигна US Open (ВИДЕО)

Италианецът Яник Синер е победителят в тазгодишото издание на US Open.

Синер започна вдъхновено и удари по амбициите на Фриц след ранен пробив, като не остави никакви шансове на съперник си във втория гейм, в който сервираше и го спечели с 40:0.

Представителят на домакините обаче показа, че няма да се предаде и на свой ред не само, че направи пробив, но и спечели петия гейм, с което за първи път от началото на срещата влезе в ролята на водач.

Радостта за местната публика по трибуните приключи до тук, тъй като италианецът също осъществи обрат, като сериозно удари по самочувствието на съперника си, тъй като стигна до два поредни пробива, а два от геймовете спечели с 40:15.Доминацията на италианският спортист и в началото на втората част, когато той реализира пети последователен гейм в своя ползва, като го спечели без да загуби разиграване.

Нататък съперниците запознаха да вървят в равностойно темпо, като това се задържа до осмия гейм от сета. Всеки печелеше в отделните части, когато сервираше и така се стигна до резултат 5:4 в полза на Синер.

Фриц не успя да задържи темпото и за пети пореден път да изравни резултата. Вместо това той допусна сериозно отпускане и загуби десетия гейм с 15:40, което осигури много сериозна преднина на противника му от два чисти сета.Синер сервираше пръв и в третия сет, като в него събитията от втората част се повториха и съперниците вървяха плътно до друг. Италианцът поведе, въпреки че изоставаше с 0:40 в началото на гейма, а след това Фриц изравни.

Така надлъгването продължи в до седмия гейм, като този път Фриц успя да взриви трибуните, правейки втория си пробив за вечерта и първи от откриващия сет насам. Американецът го направи по особено силен начин и дори направи обрат, тъй като откриващата точка бе в полза на световния номер едно, а Фриц заключи гейма при 40:15.

Същото се развръзка се повтори и в следващия гейм, но тогава Синер се събуди и успя да реализира две последователни точки, за да изравни за 40:40. Фриц от своя страна показа железни нерви и също спечели две поредни разигравания, което му гарантира победата в трети пореден гейм, което също като пробива му се случи и в първия сет.

Италианецът запази скоростта, която набра и записа поредния си пробив, с което изравни резултата. Това означаваше и, че Фриц загуби първия си гейм от сервис в настоящия сет, а така се стигна и до 6:5 за Синер и сервис на Фритц, който обаче допусна пробив и загуби мача.