1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Дори с 10 души Испания отнесе Швейцария с 4:1 като гости (ВИДЕО)

Дори с 10 души Испания отнесе Швейцария с 4:1 като гости (ВИДЕО)

"Ла Фурия" остана с човек по-малко още в 20-та минута, но това не им попречи

Дори с 10 души Испания отнесе Швейцария с 4:1 като гости (ВИДЕО)

Испания постигна първа победа в Лигата на нациите този сезон, след като разби с 4:1 Швейцария като гост. "Ла Фурия" игра с човек по-малко 70 минути, но това не им попречи не само да удържат аванса си до този етап, но и да вкарат още две попадения.

Още в 3-а минута Испания можеше да открие резултата, като Хоселу имаше страхотен шанс, след като стреля от упор, а топката влизаше под напречната греда, но Грегор Кобел блесна с уникално спасяване, за да предотврати сигурен гол. От последвалия корнер Хоселу се стрелна в противниковото наказателно поле след подаването на Ламин Ямал и отбеляза по великолепен начин отблизо в левия ъгъл - 1:0 за Испания.

Само три минути по-късно гостите допуснаха груба грешка в защита и Брийл Емболо се възползва, като направи чудесен пробив по левия фланг, като накрая намери непокрития Бечир Омерагич, който пред опразнената врата не сбърка, но след преглед с ВАР попадението бе отменено поради игра с ръка на Рему Фройлер в зародиша на атаката, а резултатът остана същия.

В 13-а минута Испания организира бърза контраатака, а Нико Уилямс бе великолепно изведен, след което си освободи пространство и шутира, но Кобел спаси. Там бе Фабиан Руис, който направи перфектната добавка, която нямаше как да бъде спряна - 2:0 за Испания.

В 20-а минута Робин Льо Норман направи истинска глупост, като бе последен в защитата и задържа Брийл Емболо, който щеше да е сам срещу вратаря, а съдията не се поколеба да покаже директен червен картон на защитника на Испания.

От последвалия пряк свободен удар Зеки Амдуни стреля директно, но топката се отби от напречната греда. В 40-а минута Швейцария изпълни страхотно ъгловия удар, като Брийл Емболо отклони на първа греда, а Зеки Амдуни се включи от втора позиция, за да засече и да я изпрати във вратата на Давид Рая, а резултатът бе намален - 1:2.

В 77-а минута Фабиан Руис демонстрира чудесна ориентация в наказателното поле, овладявайки брилянтен пас и отправяйки удар от движение в долния ляв ъгъл - 3:1 за Испания.

Само три минути по-късно Хоселу се озова в свободно пространство с топка в крака след светкавична контраатака. Той погледна и плъзна към Феран Торес, който хладнокръвно я промуши покрай вратаря от средно разстояние - 4:1 за Испания.