1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Хари Кейн коментира подобрения рекорд на Уейн Руун

Хари Кейн коментира подобрения рекорд на Уейн Руун

Вижте подробности

Хари Кейн коментира подобрения рекорд на Уейн Руун

Хари Кейн заяви, че е щастлив да подобри рекорда на Уейн Рууни и да стане голмайстор номер 1 за Англия в историята на Шампионската лига.

Кейн вкара четири гола за разгромната победа на Байерн Мюнхен с 9:2 срещу хърватския шампион Динамо Загреб на старта на новия формат на Шампионска лига. Нападателят вкара три гола от дузпи и един от игра и се превърна в най-резултатният английски футболист в Шампионска лига с 33 гола. Преди този мач той се нуждаеше от едно попадение, за да изравни постижението на Рууни от 30 гола в най-престижната надпревара, но след него вече има три повече. Освен това Кейн изравни рекорда на Алън Смит от 1991 година, който също се разписа четири пъти в мач от турнира.

"Винаги, когато се споменава името на Уейн Рууни с вашето, това означава, че правите нещо добре. Той е един от най-великите английски играчи и един от най-добрите футболисти изобщо. Това е страхотно постижение", каза Кейн за Prime Video.

"Това е първи път, в който вкарвам три дузпи в един мач. Чувството беше различно за мен, но да отбележиш четири гола е фантастично. Важно е да помагам на отбора по всякакъв начин. Независимо дали са дузпи или от игра, трябва да отбележа всички положения. Беше страхотна вечер за нас", добави 31-годишният англичанин.

Той е доволен от старта на новия сезон за Байерн.

"Имаме нужната енергия. Това се видя още в предсезонната подготовка с новия треньор. Всеки има какво да докаже тук и ние започнахме сезона по този начин. Важен е начинът, по който треньорът иска да пресираме и да сме интензивни с и без топка. Знаем, че можем да доминираме над отборите с качеството, което притежаваме", коментира той.

Кейн каза още, че ще запази топката от мача и ще я даде на тригодишния син Луис.

"Запазвам всички топки след хеттрик. На момчетата може да им е писнало да ги подписват, но продължават да се трупат. Синът ми Луис, той обича да играе футбол в момента. Той е само на три, но ще занеса топката у дома, ще я сложа до леглото му и той ще бъде щастлив, когато се събуди сутринта", разкри футболистът. 

Канисарес засипа с похвали Тибо Куртоа

Вижте какво каза легендата

Щастлив съм от двата си гола, заяви героят на Борусия Д

Вижте какво каза Джейми Байноу-Гитънс

Енрике: Мбапе е минало

Вижте какво каза треньорът на ПСЖ

Луис Енрике: Винаги е хубаво да започнеш с победа

ПСЖ се справи с Жирона на старта в Шампионска лига

Официално: Пиоли стана треньор на Кристиано Роналдо

Италианецът ще води Ал Насър

Индзаги: Можеше да ги нараним повече

"Момчетата се справиха добре", каза треньорът на Интер

Гуардиола: Не беше лесно да отбележим

"Създадохме своите шансове, но ги пропуснахме", каза мениджърът на Сити

ОБЗОР: Жирона на крачка от чудото в Париж (ВИДЕО)

4 минути не стигнаха на испанците

Манчестър Юнайтед пита феновете за "Олд Трафорд"

Клубът ще проведе анкета сред публиката си относно бъдещето на стадиона