1. Novsport
  2. Коментар
  3. Във футбола все още властва логиката

Във футбола все още властва логиката

Дербито на Варна доказа, че някои закономерности не са подвластни на времето

Във футбола все още властва логиката

Футболът може да търпи промени откъм правила, технологии и регламент, но някои неща си остават неподвластни на времето. Като логиката, например.

Доказа го дербито на Варна, завърнало се на родна сцена след 2-годишно прекъсване.

След седмици на напрежение, тънки номера и закани... Черно море победи повече от заслужено градския си съперник Спартак с 2:0 като гост.

И това бе най-логичната развръзка в мач №1 на кръга у нас, като резултатът дори не отговаря на събитията на терена, но това не е най-важното в случая.

Ръководството на Спартак направи всичко възможно, за да развали спортния празник на града, поставяйки цени на билетите за феновете на "моряците" от 30 лева.

Не ги стресна и заканата от БФС за глоба заради нарушаване на наредбата.

А подобен лукс родният футбол не познава. Все още не разполагаме със стадиони, които да си заслужават подобни пари, а "Коритото" дори не се доближава до най-модерните съоръжения в България, колкото и малко да са те. 

И все пак шефовете на "соколите" решиха, че с този трик ще вземат преднина преди сблъсъка.

А може би не виждат скоро да се задава друг източник на финансови постъпления, тъй като едва ли ще ударят втори път джакпота, както бе с Александър Томаш.

Не, че нещо, но дори и дори и да има откупна клауза, едва ли ще се намери отбор у нас, който да я задейства, за да се сдобие с...Кириакос Георгиу (за по-широката общественост това е треньорът на Спартак).

На свой ред треньорският щаб, начело на който е именно гръцкият тактик, също опита да хитрува, след като включи в групата Па Конате, който не бе тренирал през седмицата.

Бившият играч на Ботев (Пд) така и попадна в състава в деня на мача, но подобни трикове не са непознати за родните географски ширини, но не носят нищо смислено.

Опитен специалист като Илиан Илиев трудно можеше да бъде заблуден, той по-скоро остана изненадан от липсата на Ромееш Ивей в стартовите 11 на съперника. 

Няма спор, това вече му се получи на Георгиу.

Иначе Цар Футбол е доказал, че е способен на велики изненади и големи сензации, но трудно човек може да си представи как Илиан Илиев губи точно от Кириакос Георгиу в дербито на Варна.

Най-малкото единият разполага с лиценз ПРО за водене на отбор в елита, а другият...има български паспорт, но дори това не е много сигурно.

А само преди седмици Иван Цветанов, водил временно Спартак срещу Левски, даде да се разбере, че дори и да му бъде предложено да продължи да работи с първия отбор, не би приел, защото не разполага с необходима за целта лиценз и иска да спазва законите у нас.

Е, много скоро тази тендеция се наруши, а Спартак си позволи второ нарушение на правилата след това с билетите, допускайки човек без съответната тапия да тренира и води отбор от професионалния футбол, което също търпи санкция.

Логиката в дербито на Варна все пак бе нарушена след последния съдийски сигнал, когато се стигна до прецедент. Тогава привържениците на Спартак поискаха оставката на своя треньор, а тези на "моряците" издигнаха транспарант "В Кирякос ние вярваме". Важна подкрепа, но не от точните хора...

Във футбола все още властва логиката

Дербито на Варна доказа, че някои закономерности не са подвластни на времето

Томаш: Най-важни са точките

"Победата е благодарение на публиката", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков няма да прости на съдията, който ни закла срещу Италия

Мразя две неща в живота – крадците и лъжците, казва Камата пред "Франс футбол"

България отново застана зад Отбора си!

Илиан запали искрата само за 9 месеца

Георги Иванов удари по масата, разчиства съдийството

Президентът на БФС показа на цяла България, че може да действа решително в критични моменти

Изкуството на трансфера! Лудогорец знае как да купува и продава

Вижте подробности

Захари Сираков - смелото момче от Родопите

9 дни след краха срещу Карабах в Лудогорец нещата се нормализираха

И кой все пак ще поеме отговорност за скандала на "Лаута"

Как ще реагира БФС

Кой разрешава да има мачове в тъмницата на "Лаута"

Ето защо нямаше VAR линии при гола от засада на Локо (Пд)