1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Цената на Десподов скочи до 7 милиона евро

Цената на Десподов скочи до 7 милиона евро

Капитанът на националния ни отбор струва на ПАОК 3 милиона преди година

Цената на Десподов скочи до 7 милиона евро

Трансферната стойност на българското крило на ПАОК Кирил Десподов се е увеличила повече от два пъти, откакто е пристигнал край Бялата кула на брега на Егейско море, пише сайтът sportdog.gr. В момента срещу името на 27-годишната българска звезда в сайта transfermarkt.com стои сумата от 7 милиона евро, а преди малко повече от година цената му е била малко под 4,5 милиона. В началото на септември 2023-а година, малко преди затварянето на трансферния период, ПАОК се разбра с Лудогорец и доведе в Гърция за 3 милиона евро Кирил Десподов - български флангови нападател с престой в Каляри и Щурм (Грац), преди да се върне в страната си и да се превърне в оръжие номер 1 в атаката на Лудогорец.

"Това несъмнено беше впечатляващ и смислен ход, тъй като след като намери ритъма си, 27-годишният ас помогна на отбора си да спечели титлата. И най-важното, статистиката му беше наистина впечатляваща за новобранец в Суперлигата. Десподов взе участие в общо 58 мача във всички турнири, в които отбеляза 17 гола и направи 15 асистенции, пише изданието и посочна колко е важен българинът за тима. И подчертава, че "дали трансферът е успешен или не, изобщо не се обсъжда". "Показателно е все пак, че борсовата му стойност, когато дойде в Солун, беше 4,5 милиона евро, а след сезона, който управляваше, достигна 7 милиона евро", се казва още в материала.

"Проблемът на българския ас е, че полудява, когато не е в титулярния състав! Отчитайки фактите, няма много причини той да седи на пейката, когато е здрав. Разбира се, Константелиас трябва да играе поради много причини. Очевидно Живкович е играч, който може да промени хода на играта по всяко време, както и Тайсон. И ако всички те в един и същи момент започват като титуляри, за Десподов няма как да има място в 11-те".

"Черно-белите" от Солун вече пристигнаха в Истанбул, където утре ще открият кампанията си в Лига Европа срещу Галатасарай. Няма яснота дали Десподов ще започне като титуляр, макар в последните два шампионатни двубоя – срещу Панатинайкос и срещу НФК Волос да започне в стартовия състав.

"Още повече, че Десподов вече е направил много пари в кариерата си и единственото, което го интересува е да играе за удоволствие на високо ниво. Може би дори за него нито е толкова важно да направи нов трансфер, нито да спечели повече пари. Той иска да играе, защото с право смята, че го заслужава и мястото му не е на пейката", завършва анализът.

Хавиер Тебас на война с нелегалните излъчвания на мачове

Над 40% от феновете в Испания гледат срещите през нелегални канали

Радост за родните отбори: УЕФА увеличи премиите за солидарно плащане

Предвидената досега сума от общо 135 млн. ще е увеличена на 258 млн. евро

Повечето членове на УЕФА искат Чеферин да остане до 2027г.

35 национални асоциации са готови да подкрепят кандидатурата на словенеца

Рома губи капитана си за Атлетик Билбао?

Лоренцо Пелегрини е контузия след мача с Удинезе

В Галатасарай са сигурни, че няма да пуснат Осимен през януари

Нигериецът ще остане поне до края на сезона

Още един удар за Интер след дербито

Николо Барела е с контузия, аут е за три мача

Цената на Десподов скочи до 7 милиона евро

Капитанът на националния ни отбор струва на ПАОК 3 милиона преди година

Карагър: Ман Сити е по-добър от Арсенал

"Те просто са по-добри в атака", смята бившият английски национал

Магаляеш: Чакаме Сити на нашия стадион

Защитникът е мотивиран за реванша в Лондон през втория полусезон