1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Световен шампион приключи с футбола

Световен шампион приключи с футбола

Вижте кой е той

Световен шампион приключи с футбола

Световният шампион по футбол с тима на Франция от 2018 година и четирикратен победител в Шампионската лига Рафаел Варан прекратява кариерата си, съобщава сайтът Relevo.

Решението му е повлияно от контузия на коляното, която футболистът е получил по време на подготовка в италианския Комо, където премина през това лято.

"И така, нов живот започва извън терена. Ще остана с Комо, само че без да използвам бутонките си. Нещо, за което очаквам с нетърпение да споделя повече скоро. Засега, на привържениците на всеки клуб, за който играх, на моите съотборници, треньори . . . от дъното на сърцето ми благодаря, че направихте това пътуване по-специално, отколкото най-смелите ми мечти биха могли да предвидят", написа той в Инстаграм.

31-годишният защитник игра за испанския Реал Мадрид от 2011 до 2021 година, с който спечели четири пъти Шампионската лига, три пъти стана шампион на Испания и веднъж триумфира с Купата на страната. От 2021 до 2024 година бранителят носеше екипа на английския Манчестър Юнайтед, печелейки Купата на страната и Купата на лигата на Англия. Варан играе и за френския Ленс (2010-2011), от който стартира кариерата си.

Футболистът има 5 гола в 93 мача за националния отбор на Франция. С "петлите" той световен шампион от Мондиал 2018, сребърен медалист от Мондиал 2022 и победител в Лигата на нациите през 2021 година.