1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Левски с нова халфова линия

Левски с нова халфова линия

За мача с Арда

Левски с нова халфова линия

Левски се изправя срещу Арда в неделя от 18:45 часа на „Георги Аспарухов“. След три поредни гостувания сините се завръщат у дома си. Те не са играли в него от 23 август, когато се наложиха с 1:0 над Хебър. Срещу пазарджиклии гола вкара Кристиан Димитров, а именно централният защитник се разписа и в последния мач на тима – 1:0 над Славия в „Овча купел“.

Срещу белите Станислав Генчев бе принуден да пусне доста странна единайсеторка. В която на практика сините играха без типичен полузащитник.

В ролята на дефанзивен халф тогава бе използван Цунами. От началото на кампанията бразилецът постоянно е преквалифициран. Заради привличането на Майкон и новата схема 3-1-4-2 левият бек първо бе сложен в центъра на отбраната, а след това пуснат няколко пъти по-напред.

За сблъсъка с кърджалийци обаче треньорът Станислав Генчев ще може да разчита на двама халфове – Карлос Охене и Асен Митков.

Цяла седмица двамата тренираха наравно със съотборниците си и са готови да започнат двубоя. Охене е мъчен от проблем в коляното от доста време и се налага често да се подлага на рехабилитационни процедури.

Той обаче стиска зъби и до момента е пропуснал само последния двубой – бил е на терена в 8, като вкара и 1 гол. След есенния дял Карлос ще трябва да се подложи и на операция. Митков пък страдаше от няколко травми. Заради което има на сметката си едва 3 срещи – във всичките влизаше като резерва и престоя на терена в едва 25 минути.

В отбрана ще действат Ван дер Каап, Кристиан Димитров и Цунами, което означава, че Макун ще седне на пейката. На върха на нападението ще са Сангаре и Колев, а зад тях Евертон Бала и Марин Петков. Несменяеми халфбекове от началото на кампанията са Алдаир и Майкон. Те ще започнат и в неделя.

Целта пред Левски за Арда е само една – да продължи перфектната си домакинска серия от началото на кампанията.

Преди мача пък сините фенове ще могат да се срещнат с бившия капитан на тима Николай Тодоров-Кайзера, който в четвъртък навърши 60 години. Авторът на фамозния гол срещу Рейнджърс ще раздава автографи от 17:30 часа пред сектор А на „Герена“.

Феновете на Локо Пд с нова атака към Крушарски!

Вижте какво написаха от фенклуба на "смърфовете"

Йовичевич: Всеки мач трябва да доказваме, че сме шампиони

Новият треньор на Лудогорец беше представен официално днес

Караманджуков: Славия Прага няма общо с назначаването на Йовичевич

Директорът на Лудогорец призна, че клубът е избирал от много имена за нов треньор

Национал на Бенин подписа с Ботев (Враца)

„Зелените“ с дълъг лагер в Разград

Окончателно: ЦСКА без трима срещу Черно море

Томаш определи групата за мача на „Тича“

Керкез размаха пръст на български талант

Вижте подробности

Локо (Пд) иска да забрави проблемите срещу Крумовград

Мачът е днес от 17:00 часа на „Лаута“

Тунчев залага на турчин и юноши на Левски срещу „сините“

Вижте подробности

ЦСКА приема Септември на „Васил Левски“

Вижте подробности