1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Сензация! Леверкузен със звучен провал срещу слабака Холщайн Кил (ВИДЕО)

Сензация! Леверкузен със звучен провал срещу слабака Холщайн Кил (ВИДЕО)

"Аспирините" имаха аванс от 2:0, но взеха само точка

Сензация! Леверкузен със звучен провал срещу слабака Холщайн Кил (ВИДЕО)

Байер Леверкузен и Холщайн Кил завършиха при равенство 2:2 на „Бай Арена“ в мач от шестия кръг в Бундеслигата. До 8-ата минута „аспирините“ вече водеха с 2:0 след головете на Виктор Бонифас и Йонас Хофман. До края на първото полувреме новакът в Бундеслигата върна един гол чрез Макс Гешвил, а точно изпълнена дузпа от Ян-Фите Арп през втората част бе с цената на точката за Холщайн Кил.

Байер Леверкузен вече има 11 точки в актива си, като воденият от Чаби Алонсо тим заема 5-о място във временното класиране, докато Холщайн Кил вече е 17-и с 2 точки.

Двубоят започна с натиск от страна на Байер Леверкузен, който даде резултат още в 4-ата минута. Есекиел Паласиос комбинира с Виктор Бонифас, който навлезе отляво в наказателното поле и с удара си матира Тимон Вайнер, за да даде аванс на своя тим.

Три минути по-късно Бонифас бе адресатът на подаване в наказателното поле на Холщайн Кил и стреля с първото си докосване, но Вайнер този път отрази.

Байер Леверкузен успя да удвои преднината си още в 8-ата минута. Паласиос видя непокрития Йонас Хофман в наказателното поле на Кил. Халфът засече с първото си докосване и реализира.

Домакините стигнаха и до трети гол в 26-ата минута, след като Виктор Бонифас навлезе в наказателното поле на Холщайн и стреля по диагонала. Радостта на „аспирините“ бе задълго, тъй като след преразглеждане на ситуацията чрез ВАР голът не бе зачетен.

В петата минута от добавеното време на първата част гостите успяха да върнат едно попадение. Люис Холтби центрира от корнер в наказателното поле на Байер Леверкузен, където Макс Гешвил засече с глава и прати топката в мрежата.

Байер Леверкузен продължи да бъде по-активният от двата отбора на старта на втората част. В 50-ата минута след рикошет Йонатан Та опита изстрел от средна дистанция, но прати топката над напречната греда на вратата на гостите.

В 68-ата минута Холщайн Кил получи правото да изпълни дузпа, след като Жереми Фримпонг застъпи свой опонент. Ян-Фите Арп се нае с изпълнението и реализира, за да възстанови паритета.

Холщайн Кил не бе далеч от пълния обрат в 73-ата минута, когато Бенедикт Пихлер засече центриране в противниковото наказателно поле, но ударът му бе отразен от Лукаш Храдецки.

Пиеро Инкапие стреля директно от пряк свободен удар  в 78-ата минута, но прати топката над напречната греда на вратата на Холщайн Кил.

Новакът в Бундеслигата удържа късния натиск на Байер Леверкузен и завоюва точка в дома на шампиона.

Аталанта разби Дженоа след хеттрик на Ретеги (ВИДЕО)

Бергамаските надвиха опонента си с 5:1

Милан ще се опита да се справи с Фиорентина със състава от мача с Интер

Отборът залага на сигурното

Гьозтепе този път стигна до победата, но го направи отново в драматичен мач (ВИДЕО)

Отборът на Мъри победи Сивасспор

Бившият треньор на ЦСКА Саша Илич бе уволнен от Пари НН (ВИДЕО)

Руският клуб изписа сърбина за слаби резултати

Тиаго Мота разкри как Юве ще се справи без Бремер

Всички в ще дадат нещо повече на терена заради контузията му, смята треньорът на „бианконерите“

Манчестър Сити имаше проблеми срещу Фулъм, но все пак се върна към победите (ВИДЕО)

"Гражданите" отново спечелиха след лек спад в представянето си

Арсенал обърна "светците" и стигна до изразителна победа (ВИДЕО)

Лондончани губеха с 0:1, но спечелиха с 3:1 у дома

Борусия (Дортунд) се провали в Берлин при визитата си на Унион (ВИДЕО)

Рурците влязоха в серия победа - загуба

Сензация! Леверкузен със звучен провал срещу слабака Холщайн Кил (ВИДЕО)

"Аспирините" имаха аванс от 2:0, но взеха само точка