1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Андриан Краев: Каса Пия ми подаде ръка в трудна ситуация

Андриан Краев: Каса Пия ми подаде ръка в трудна ситуация

„Миналия сезон бях решил да не подновявам с Левски, защото исках да отида в чужбина, а след това не играх девет месеца", коментира той

Андриан Краев: Каса Пия ми подаде ръка в трудна ситуация

Халфът Андриан Краев сподели, че е възхитен от решението си да подпише с португалския Каса Пия. 25-годишният футболист призна, че е бил почитател на португалския футбол заради брат си Божидар, който игра за Жил Висенте и Фамаликао. 

„Миналия сезон бях решил да не подновявам с Левски, защото исках да отида в чужбина, а след това не играх девет месеца. Този клуб ми подаде ръка, когато бях в трудна ситуация”, споделя той, като дава положителна оценка пред O Jogo за престоя си в Каса Пия до момента. 

„Адаптирах се по-бързо, отколкото очаквах. Тъй като не бях играл дълго време, мислех, че ще отнеме повече време, за да вляза във форма. за щастие, нещата в клуба вървят добре и изиграх пълните 90 минути след петия кръг.”

 „В България играта е по-скоро тактическа и физическа. В Португалия има повече техника, играчите боравят по-добре с топката и имаме повече свобода да играем. Чувствам, че тук играем и с по-малко напрежение”, посочва Краев, който се определя като „по-дефанзивен халф”, който обича „да поддържа баланса в отбора, да обезоръжава съперника и да печели дуели”.

„Чувствам, че мога да се справя по-добре, когато владея топката", признава той. 

Краев сподели, че не е познавал клуба, преди от Каса Пия да се свържат с него. „Направих малко проучване и видях, че това е третата година на тима в първа лига. Бях приет добре от всички. Тук всички сме едно семейство”, хвали се той, очертавайки желанието на отбора да се класира за Лигата на конференциите. „Би било историческо за клуба и страхотно за мен. Но това е стъпка по стъпка: първо трябва да постигнем постоянство, след това да се опитаме да се справим по-добре от миналия сезон.”

С получаването на титулярно място Краев вече има още една цел. „Искам да се върна в националния отбор на България“, казва халфът, който има осем мача. „Да играя за моята страна е едно от най-добрите чувства, които мога да изпитам. Тренирам ежедневно, за да почувствам това отново”, отбелязва той.

 „В България се води голяма дискусия, която се опитва да обясни отсъствието на отбора ни от европейските и световните първенства. Мисля, че това е свързано с факта, че има много чужденци в българското първенство и не се дава възможност за изява на българските играчи”, оплаква се Краев, който вече има шест мача на Каса Пия, пет като титуляр.

Клубовете от Висшата лига обсъждат утре промени във финансовите правила

Предложението е на Манчестър Сити

Атлетико Мадрид и Барселона играят в Маями?

Хавиер Тебас има желание да провежда мачове от Ла Лига в други континенти по примера на САЩ

Анчелоти: Искам Мбапе да вкарва голове, не да пресира

"Искам от него същото, което изисквах и от Карим Бензема", заяви треньорът на Реал Мадрид

Клубовете от Висшата лига се събират на ключова среща

Манчестър Сити е инициаторът на това събитие

Хакери атакуваха Ювентус, обявиха трансфер на Арда Гюлер

От страницата на "Старата госпожа" вече обявиха, че работят по отстраняването на проблема

Борусия Дортмунд се страхува от шпиони, няма да тренира в Мадрид

Последната тренировка на "жълто-черните" ще е в Германия

Фонсека реабилитира Леао в Милан

Португалецът отново ще бъде титуляр за "росонерите"

Кои отбори ще спечелят евротурнирите на УЕФА

Борбата в Шампионската лига, Лига Европа и Лига на конференциите е много оспорвана

Интер ще е без Чалханоглу и Ачерби в Шампионската лига

Двамата получиха идентични травми в дербито срещу Рома