1. Novsport
  2. Мрежата
  3. От Беласица: Гавра в Несебър!

От Беласица: Гавра в Несебър!

„Тотално безобразното съдийство на Валентин Железов беляза мача“, пишат от Петрич

От Беласица: Гавра в Несебър!

От Беласица излязоха с остра реакция срещу съдията на мача с Несебър - Валентин Железов.

„Комитите“ завършиха визитата си при резултат 0:0 и не успяха да си върна мястото в топ 3 на Втора лига.

Ето какво написаха от клуба след мача:

„Гавра с Бела в Несебър

Беласица с официална жалба за съдийството след мача в Несебър.

Главно действащо лице в 90-те минути се превърна бургаският рефер, който беше изпратен да свири мача на Бела със съседите му от Несебър. Тотално безобразното съдийство на рефера от А група беляза целия мач. Железов по всякакъв начин целеше да добута домакините до трите точки.

В 37-ма минута, при една отбита топка от Тодорски, Ирфан Садик беше фронтално сам срещу вратаря и готов да нанесе удар, когато Железов отсъди несъществуващо нарушение на дефанзивния ни полузащитник и след 3-4 минути игра, в 42-та минута абсолютно всички зрители на стадиона видяха 1000% дузпа срещу Аксел Таонса, който бе в посечен отзад от защитник на домакините в наказателното поле. Единствено неадекватният в този мач Железов, на когото явно не се отразява добре работата в бургаския затвор, удобно не видя нарушението в наказателното поле на домакините.

Това обаче не беше всичко. За второто полувреме Железов удобно си беше запазил още жокери в ръкава за подкрепа на домакините – след като отмени заради несъществуваща засада в 89-та минута попадение за Беласица, главният съдия взе всичко в свои ръце и хвърли всички усилия да си измисли дузпа в 94-таминута, която дори и хора от щаба на домакините не биха отсъдили.

Цялото му поведение бе грозно през целия мач и на няколко пъти вбеси щаба на гостите. Веднага след мача от ръководството на Бела
подадоха официално жалба срещу съдийството на Железов и искрено се надяваме повече това лице да не присъства на мачове на Беласица.

Иначе Бела имаше сериозно превъзходство на терена през първото полувреме. На наколко пъти имахме възможност да открием резултата, като още в 5 минута Валентин Костов нанесе удар от 3 метра фронтално срещу вратаря, но блестящата намеса на Пепеляшев спаси домакините от попадение в тяхната врата.

В 28-та минута Аксел Таонса извади топката отляво на 5-6 метра от гол линията, където Гроси нанесе силен удар, но отново невероятната намеса на вратаря на домакините остави резултата 0:0.

През второто полувреме отборът на домакините се втурна да атакува и създаде няколко опасни положения пред вратата на Бела, които бяха отразени от защитата. По-осезаем стана натиска след изгонването на Мартин Тодорски за втори жълт картон. Макар че останахме с десет човека, отборът се бореше мъжки и дори с 10 човека, след добро извеждащо подаване зад защитата на домакините, там се озова Димитър Иванов, който технично отбеляза. Отново обаче главното действащо лице – Железов – удобно отмени попадението заради много спорна засада.

Така, въпреки превъзходството си на терена, Бела си тръгна с равенство. Поздравяваме целия отбор, че не се дадоха и не допуснаха загуба срещу иначе 11-те противникови играчи.“

От Беласица: Гавра в Несебър!

„Тотално безобразното съдийство на Валентин Железов беляза мача“, пишат от Петрич

Кралев обяви страхотна новина! Варна ще има нов стадион

Държавата отпусна 30 млн. лв. за довършване на стадион Варна

Левски се хвали със силни продажби на екипа

12000 фланелки радват фенове на "сините"

Георги Миланов: Върнах всички заплати на Левски (ВИДЕО)

Звездата на Динамо (Букурещ) разказа любопитни подробности от периодите му в Литекс и на "Герена"

Кралев в Белово: Хората очакват правителство, напомниха ми за зала, ремонтирана докато бях министър

Красен Кралев и евродепутатът Андрей Новаков проведоха среща в Белово

Халф на Левски след дербито: Спечелихме и на терена, и на трибуните

Асен Митков благодари на феновете след успеха над ЦСКА

Генчев с нова публикация във Фейсбук след дербито

Не предадохме нито един от привържениците на Левски

ЦСКА след дербито: Губиш битката, само ако не участваш в нея

"Червените" с философско послание към феновете

Сираков празнува в съблекалнята на Левски (ВИДЕО)

Даниел Боримиров и Станислав Генчев с реч пред футболистите