Баварската машина размаза Барса с 4:0 и гледа към "Уембли" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Безлична Барселона и два спорни гола почти обезсмислиха реванша

Баварската машина размаза Барса с 4:0 и гледа към "Уембли" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Байерн (Мюнхен) постигна една от най-грандиозните победи в историята си, след като тази вечер размаза състава на Барселона с 4:0 в първия полуфинал между двата тима от Шампионската лига. 
 
Баварците безспорно бяха по-добрият отбор на "Алианц Арена", но успехът им донякъде бе помрачен от отсъжданията на унгарския рефер Виктор Касай, който призна два спорни гола на домакините. 
 
За "блаугранас" много слаб мач направиха Алексис Санчес и Марк Бартра, които обаче останаха на терена през всичките 90 минути. За този мач сред титулярите се завърна и Лионел Меси, който обаче видимо не бе напълно подготвен за сблъсъка и бе обезличен от халфовете на противника.



Двубоят започна с неточен изстрел на Робен, но като цяло каталунците не допуснаха първоначален домакински натиск пред вратата си. Възпитаниците на Тито Виланова опитваха да разиграват топката в типичния си стил, но халфовата линия на Байерн бе много активна и не позволяваше да се създадат опасности пред Нойер. 
 
За цяло първо полувреме "блаугранас" отправиха едва един изстрел към стража на баварците. В 8-та минута Пике опита да засече с глава центриране от корнер, ала ударът му не се получи и кълбото премина встрани от вратата на домакините. 
 


Солидната преса, която налагаха играчите на Байерн принуди на няколко пъти футболисти на Барселона да бъркат в невралгични зони, което създаде предпоставки за някои опасни акции на германците. Именно една такава грешка на младия Марк Бартра можеше да доведе до гол за баварците, ала ударът на Лам от дистанция рикошира в Пике, като топката докосна и ръката му. Реферът Виктор Касай обаче прецени, че това не е било умишлено. 
 
Така дойде 24-ата минута, когато домакините съумяха да излъжат испанската отбрана и "Алианц Арена" избухна. Тогава Робен центрира в наказателното поле от десния фланг, топката стигна до Данте, който подаде с глава за Мюлер, а нападателят също с глава засече кълбото във Валдес, който не реагира добре и позволи на топката да влезе в мрежата за 1:0. 
 


След гола Барса продължи да владее повече притежанието на кълбото, но това така и не водеше до положения пред Мануел Нойер. 
 
До края на полувремето се запомниха неточни удари на Данте и Гомес, ала нови голове не паднаха и така двата тима се оттеглиха на почивка при минимален аванс за домакините. 
 
Втората част стартира отлично за Байерн, след като още в 48-ата минута Марио Гомес удвои преднината на своите. Тогава Валдес излезе неразчетено на един корнер, Мюлер върна покрай него за Гомес, който от няколко метра не сбърка пред опразнената врата. На повторенията обаче останаха сериозни съмнения за засада при паса на Мюлер към Гомес. 
 


Това попадение допълнително утежни положението на каталунците, които в следващите минути на още няколко пъти можеха да получат нов гол, но Мюлер, Рибери и Робен обстрелваха неточно. 
 
Така дойде 69-ата минута, когато след един хитро изпълнен фаул, Бартра остана съвсем сам в наказателното поле на Байер, спря си добре топката, ала много мудно се нагласи за изстрел с десния крак, който премина отчайващо далеч от вратата на Нойер. 
 
В 71-ата минута Юп Хайнкес извади Марио Гомес и пусна на негово място Луис Густаво и така Байерн заигра на контраатаки. 
 


Тактиката на наставника на баварците даде резултат още в 73-ата минута, когато именно след контраатака Робен нахлу в наказателното поле отдясно, Мюлер изблъска Алба от пътя му, а холандецът от малък ъгъл преодоля Валдес за 3:0. На повторенията се видя, че попадението не трябва да бъде зачетено заради фаула на Мюлер срещу Алба. 
 
Този гол тотално обезвери испанците и в 82-ата минута Томас Мюлер ги довърши, засичайки подаване от лявото крило на Алаба за крайното 4:0. 
 
Реваншът на "Ноу Камп" е следващата седмица.



 
 
Треньорът на Грузия: Вярвахме, че ще успеем

ВАР е фантастично средство във футбола, но не го използваме добре, каза Вили Саньол

Треньорът на Белгия: Трябва да бъдем смели на терена

Вижте какво каза Доменико Тедеско

Дешан: Вече няма втори шанс

Вижте какво каза треньорът на Франция

Треньорът на Испания: Можехме да вкараме 8-9 гола

Вижте какво каза Луис де ла Фуенте

Треньорът на Словения: Когато изброиш къде играят португалците, те заболява главата

Вижте какво каза Матияж Кек

Лацио си взе и нападател от Верона

"Орлите" броиха 15 млн. евро за Нослин

Карвахал хвали Кепа за престоя му в Мадрид

„Той бе най-добрият пример за професионализъм в Реал“

Депай остана без отбор в разгара на Евро 2024

Нападателят приключи с Атлетико

Двама приключиха с Барселона

Жоао Феликс няма да играе повече за каталунците

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки