Левски записа поражение в последната си контрола

Георги Пеев и Благой Георгиев бяха голмайсторите за Амкар (Перм)

Левски записа поражение в последната си контрола
Отборът на Левски претърпя поражение в последната си контрола на австрийска земя. В Линдабрун "сините" загубиха с 0:2 от тима на Амкар (Перм). И двата гола за руснаците отбелязаха български футболисти. В 17-ата минута Георги Пеев изведе тима на Амкар напред в резултата, а в 83-ата много красив удар на Благой Георгиев от пряк свободен удар оформи крайния резултат.

Първото полувреме започна с по-активни действия от страна на тима на Амкар (Перм). В 12-ата минута обаче дойде първата по-опасна атака в двубоя. Тогава след центриране отляво, топката бе свалена към Цветан Генков, след което попадна в Пламен Димов. Той стреля към противниковата врата, но ударът му мина над напречната греда.

След това дойдоха минутите на руснаците. Футболистите на Амкар започнаха да контролират всичко по-интересно на терена и в 17-ата минута логичното се случи. След центриране към Якубко, нападателят свали топката за Георги Пеев и той изведе руския тим напред в резултата.

До края на полувремето Амкар бе по-добрият отбор на терена, като Якубко и Благой Георгиев пропуснаха да отбележат втори гол за руснаците.

През втората част „сините“ излязоха доста по-мотивирани и започнаха по-добре. Въпреки това футболистите на Левски не успяха да измислят нещо по-опасно пред вратата на Нарубин и естествено тимът от Перм успя да изравни играта.

В 65-ата минута Благой Георгиев имаше възможност да изпълни пряк свободен удар. Шутът на полузащитника бе доста опасен, но премина на сантиметри над вратата.

В средата на второто полувреме крилата на Левски се разиграха, но Цветан Генков не успя да реализира нито едно от положенията. Гари Родригес, Илиян Йорданов, заедно с Владимир Гаджев бяха най-активните в състава на „сините“. В 79-ата минута точно пред Родригес се откри възможност да изравни резултата, но ударът му бе спасен.

Седем минути преди края на двубоя страхотен удар на Благой Георгиев от пряк свободен удар направи резултата 2:0. Бившият футболист на Терек изпълни специалитета си и от около 25 метра остави безпомощен Пламен Илиев.

В края на двубоя футболистите на Амкар търсеха трето попадение, което да направи резултата класически, но така и не успяха да отбележат трети гол.

Равносметката за отбора на Левски по време на престоя му в Австрия е победа с 1:0 над Арапонгас, две равенства: 1:1 с Матесбург и отново 1:1 с Металург (Донецк), и загуба с 0:2 от Амкар (Перм).

Утре отборът на „сините“ ще има още една тренировка в Линдабрун, след което късно вечерта се завръща в България. На 4 юли от 21:00 ч "сините" приемат казахстанския Иртиш в двубой от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

СЪСТАВИ:

ЛЕВСКИ:
 Пламен Илиев, Христо Попадийн, Димитър Везалов, Даниел Димов, Орлин Старокин (Мики Орачев 46'), Владимир Гаджев (к) (Цонев 85'), Пламен Димов (Стефан Велев 46'), Гари Родригес, Антонио Вутов (Чаворски 74'), Илиян Йорданов, Цветан Генков
Старши треньор: Николай Митов

АМКАР: Нарубин, Сираков, Черенчиков, Белоруков, Занев, Василиев, Пеев, Георгиев, Коломейцев, Бурмистров, Якубко
Старши треньор: Станислав Черчесов

ДВУБОЯТ МИНУТА ПО МИНУТА:


90' Край на двубоя. Левски загуби последната си контрола в Линдебрун с 0:2 от тима на Амкар (Перм).

85' Влади Гаджев отстъпва мястото си на Цонев.

83' 2:0 за Амкар (Перм). Перфектно изпълнение на Благой Георгиев от пряк свободен удар от около 25 метра, при което топката се оказа неспасяема за Пламен Илиев.

79' След страхотен пробив на Цветан Генков по дясното крило, пред Гари Родригес се откри добра възможност да изравни резултата, но ударът на полузащитника бе спасен от стража на Амкар. 

74' Смяна в отбора на Левски. Чаворски на мястото на Антонио Вутов.

71' Нова опасност пред вратата на Амкар. Велев и Йорданов размениха пасове по лявото крило. Последва центриране на Илиян Йорданов, но Благой Георгиев съумя да изчисти топката в тъч.

69' Много добър пробив на Гари Родригес, стигна до наказателното поле, успя и да центрира, но ударът с глава на Цветан Генков бе изключително слаб и не представляваше никаква опасност за противниковата врата.

65' Много опасен удар на Благой Георгиев от пряк свободен удар. Шутът на Джийзъса мина на сантиметри от напречната греда на Пламен Илиев.

62' Голмайсторът за Амкар Георги Пеев отстъпва мястото си на Камеш.

56' "Сините" стоят много по-добре на терена, отколкото през първото полувреме. Борят се за всяка топка и организираха няколко добри атаки в първите десет минути на втората част.

55' Доза невнимание в полузащитата на Амкар подари топката на Антонио Вутов, който опита удар извън наказателното поле. Шутът на 30-ката на Левски обаче мина високо над вратата. 

54' Хубаво центриране на Мики Орачев отляво към Цветан Генков. Нападателят на Левски се размина с топката, която впоследствие бе изчистена в ъглов удар.

46' Две смени в отбора на Левски. Мики Орачев влиза на мястото на Орлин Старокин, а Стефан Велев замени Пламен Димов. За тима на Амкар Занев, Якубко и Белоруков не са на терена, а на техните места се появиха Раябокобиленко, Камунников и Придук.

46' Начало на второто полувреме.

45' Край на първата част. Амкар (Перм) води на Левски с 1:0 в последната контрола на сините на австрйска земя. Играта ще бъде подновена след 15-минутна пауза.

44' Нападателят на Амкар Якубко бе изведен по много добър начин, но ударът му отново не намери очертанията на вратата на "сините".

44' Минута преди края на полувремето Пламен Илиев увисна при центриране отдясно на Пеев, но за щастие вратарят на Левски бързо поправи грешката си.

39' Нова атака на Амкар, отново по лявото крило. Занев центрира в наказателното поле , след което прозвуча съдийски сигнал за нарушение срещу Орлин Старокин. 

35' След опасно центриране отляво на Владимир Гаджев от свободен удар, вратарят на Амкар Нарубин изпусна топката, но тя бе изчистена в корнер от защитник на руснаците.

30' Нова опасност пред вратата на "сините". Този път Благой Георгиев стреля, но за щастие отново неточно.  

24' Гаджев със страхотен пас изведе Гари Родригес по дясното крило. Родригес центрира в наказателното поле, търсейки Цветан Генков, на когото малко  не му достигна да засече топката.

22' След попадението на руснаците, отборът на Амкар (Перм) се превърна в пълен господар на терена и почти не позволява на футболистите на Левски да играят с топката.

17' 1:0 за Амкар. Голът за руснаците отбеляза Георги Пеев. След центриране отляво Якубко свали топката за Пеев и той изведе Амкар напред в резултата.

12' Добра атака на тима на Левски. След центриране отляво, топката бе свалена към Цветан Генков, след което попадна в Пламен Димов. Димов стреля към вратата на Амкар, но ударът му мина над напречната греда.

8' Първи удар към вратата на Пламен Илиев. Шутът на Брумистров излезе далеч в аут.

3' Първа по-опасна атака на Амкар. Занев навлезе в наказателното поле на "сините", но с общи усилия, футболистите на Левски се справиха.

1' Начало на двубоя.

    

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки